Achter de schermen: Online community voor mantelzorgers

We kijken terug op een roerig 2020. Een jaar waarin we – met name in de zorg voor onze naasten – veel voor onze kiezen kregen. Ook werden we gedwongen op zoek te gaan naar nieuwe manieren om met elkaar in contact te staan en informatie te delen. MantelzorgNL heeft daarom de afgelopen maanden hard gewerkt aan een online community voor mantelzorgers. Een plek waar mantelzorgers elkaar makkelijk kunnen ontmoeten, vragen kunnen stellen en hun verhaal kunnen delen.

Deel je zorg

De community maakt lotgenotencontact voor mensen die zorgen voor een naasten op een laagdrempelige manier mogelijk. MantelzorgNL heeft daarvoor een eigen platform opgezet. “We hadden natuurlijk ook gebruik kunnen maken van een bestaand platform zoals Facebook. Het nadeel daarvan is echter dat veel mensen zich op Facebook niet meer veilig voelen door alle negatieve aandacht die er rondom deze community is geweest. Daarnaast is de community specifiek voor mantelzorgers en heb je er geen last van reclame.

Nadat de testfase achter de rug was, hebben we de community opengesteld voor alle mantelzorgers in Nederland. Er hebben zich inmiddels al aardig wat mantelzorgers aangemeld en beginnen er mooie gesprekken op gang te komen. Ergens begin maart is de community ook benaderbaar via een handige app op je telefoon, dan wordt lotgenotencontact nóg gemakkelijker.

Laurette Kamminga, Communicatieadviseur MantelzorgNL

Opbouwen van hechte banden

Ook steunpunten kunnen straks een eigen groep beheren binnen de community. Dat is handig voor mantelzorgers, omdat ze dan gemakkelijk op de hoogte gehouden kunnen worden van lokale activiteiten. Ook kunnen er dan bijvoorbeeld online mantelzorgcafé’s georganiseerd worden.

Interesse? Neem snel een kijkje op Deeljezorg.nl