Agenda

Webinar De toekomst van mantelzorg

Online
November 9, 2022
13.30-14.45

Staatssecretaris Maarten van Ooijen presenteerde onlangs aan de Tweede Kamer zijn visie op mantelzorg. Reden genoeg voor MantelzorgNL om met hem in gesprek te gaan. We gaan onder andere in op de combinatie werk en mantelzorg en op het inzetten van het persoonlijke netwerk.

  • Hoe moeten we meer zorgen en tegelijkertijd meer werken?
  • Wat als mantelzorgers niet afhankelijk willen of kunnen zijn van hun sociale netwerk?

Dagvoorzitter

Maarten Bouwhuis

 

 

Sprekers

Maarten van Ooijen, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Op 30 september 2022 presenteerde staatssecretaris Van Ooijen zijn visie op mantelzorg in relatie tot informele zorg. Lees hierover in zijn brief aan de Tweede Kamer.

 

 

Liesbeth Hoogendijk, bestuurder MantelzorgNL

We zullen elkaar vaker, langer en intensiever moeten helpen, ook naast onze baan. Dat is binnen het huidige systeem in combinatie met de krapte op de arbeidsmarkt een schier onmogelijke opgave. De zorg en ondersteuning van ouderen en mensen met een handicap of chronische ziekte moet daarom anders.

 

 

Gea Sijpkes, bestuurder Humanitas Deventer

Als bestuurder wil Gea Sijpkes over de schotten heen werken. De mens moet centraal staan in de zorg die nodig is. Hoe zij hier praktisch vorm aan geeft, legt zij uit in dit webinar.

 

 

Ina Koning, algemeen directeur Chalcedoon Zorg Smilde

Met haar thuiszorgorganisatie Chalcedoon zoekt ze juist de samenwerking met de mantelzorger op en wil zij bij dreigende overbelasting bij de mantelzorger snel handelen. Hoe zij dat doet, zal zij vertellen in dit webinar.

Voor wie

Speciaal voor mantelzorgers, consulenten mantelzorg, beleidsmakers en andere professionals die zich bezig houden met het thema mantelzorg.

Link naar het webinar

Het webinar begint om 13.30 uur en duurt tot 14.45 uur. Ga voor 13.30 uur, naar onderstaande link en wacht tot het webinar van start gaat.

Volg het webinar via deze link