27Sep 23
Agenda

Webinar intimiteit en seksualiteit

Online
September 27, 2023
20.00-21.00 uur

Een webinar speciaal voor mantelzorgers

Wanneer je partner ziek is, dan kan dat gevolgen hebben voor jullie intimiteit en seksualiteit. Er kunnen problemen ontstaan door de ziekte zelf en door de behandelingen die iemand ondergaat. De balans in geven en nemen verandert. De onderlinge relatie verandert doordat jouw rol verandert. Ben je nog wel echt de partner of ben je vooral de zorgverlener van je partner geworden?

Onze deskundigen informeren je over lichamelijke  en psychische gevolgen van ziekte die van invloed kunnen zijn op intimiteit en seksualiteit. En over welke stappen je zelf kunt zetten. Hoe vind je een nieuw evenwicht in de rollen binnen de relatie?

Het webinar is speciaal voor mantelzorgers van alle leeftijden, die zorgen voor hun partner. Je mag alleen, maar ook samen met je partner komen. Wil je meer weten over veranderende rollen, intimiteit en seksualiteit, meld je dan aan.

Praktische informatie

  • Gratis webinar op 28 september, van 20.00 – 21.00 uur
  • Het webinar wordt via Zoom gegeven. Uiterlijk 1 dag voor het webinar ontvang je de uitnodiging met de link naar het webinar

Trainers

Het webinar wordt gegeven door Wieke Hengeveld van MantelzorgNL en Henk Elzevier van Sick & Sex. Wieke is beleidsmedewerker bij MantelzorgNL. Naast een universitaire studie met een specialisatie in gender en seksualiteit heeft zij ook een opleiding tot consulent seksuele gezondheid afgerond. Deze kennis combineert ze met werkervaring in verschillende takken van zorg, welzijn en onderwijs en Sick & Seks. Henk Elzevier is uroloog en seksuoloog en voorzitter van de Stichting Sick & Sex.

Inschrijven

Inschrijven kan via het formulier hieronder. Als er meer dan 90 inschrijvingen zijn, het maximum aantal beschikbare plaatsen, dan hebben leden voorrang op niet-leden.

Let op! Vul ook het opmerkingenveld met antwoorden op de volgende twee vragen!

  1. Welke informatie hoop je tijdens dit webinar te krijgen? Of stel een specifieke vraag?
  2. Kom je alleen? Of samen met je partner? (Aanmelding voor 1 of 2 personen).