Agenda

Week van de jonge mantelzorger 1 t/m 7 juni

In het land
May 31, 2023

Ongeveer een kwart van de jongeren groeit op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of andere ondersteuningsbehoefte.

Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Zij helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en/of helpen met het regelen van de zorg. Maar daarnaast maken ze zich vaak ook meer zorgen dan hun leeftijdsgenoten, en missen ze de nodige zorg en aandacht voor zichzelf.

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger vragen we landelijk aandacht voor deze jongeren. Door heel het land worden activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers en voor betrokken professionals.

Niet te missen!

Het thema van dit jaar is Niet te missen! Het laat zien wat de impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van jongeren. Zowel online als in de echte wereld zal het niet te missen zijn.

#WeekvandeJongeMantelzorger #NietTeMissen #Deeljezorg

Meer informatie

De Week van de Jonge Mantelzorger wordt georganiseerd door de Strategische Alliantie Jonge Mantelzorg, waar ook MantelzorgNL deel van uitmaakt. Meer informatie vind je op de gezamenlijke website: