Doelgroepen

Leuke dingen doen tijdens de coronacrisis!

Hele dagen thuis zitten en je vermaken is best lastig. Iedereen is misschien wel een beetje grumpy en de ideeën om dingen te doen ebben inmiddels ook weg. We helpen je een handje met de ‘JMZ Leuke Dingen Doen Tip Lijst’ voor in en om het huis. Samen met je ouders, broer of zus te doen of gewoon lekker in je eentje…

Have fun!

Maak een thuisbioscoop

Via Netflix, Videoland, Disney+ (als je dit nog niet hebt, kun je een gratis proefabonnement nemen om het te proberen. Wil je het daarna niet? Vergeet dan niet weer op te zeggen!) of anders is er altijd nog youtube.com of NPOstart.

Post!

Stuur samen (zelfgemaakte) kaartjes naar familieleden. Voor in de vensterbank bij opa en oma, voor neefjes en nichtjes, die zich thuis ook maar vervelen. Nog een tip: Zet er het nadrukkelijke verzoek in om een kaartje terug te krijgen; zo houden we elkaar bezig. Opa en oma voorzien? Op Facebook zijn diverse acties te vinden waar je quarantaine-kaartjes kan sturen naar andere ouderen.

Schrijf je eigen speelfilm

Scenarioschrijver Willem Bosch, onder meer bekend van Van God los, Penoza en Nieuwe buren geeft deze  op Instagram een mini-masterclass in het schrijven van een speelfilm. Je hoeft geen enkele ervaring te hebben om mee te doen, meldt Bosch erbij. Twee weken lang zet hij elke dag een filmpje op. (Credits: Tubantia.nl)

,,Je hoeft alleen maar de filmpjes te volgen en zelf mee te schrijven, en wie weet heb je dan aan het eind van deze ellendige lockdown iets moois gemaakt”

Scenarioschrijver Willem Bosch

 

Leer iets nieuws

Juist nu is het tijd om iets nieuws te leren en je creativiteit in te zetten. Op YouTube zijn tienduizenden (of meer) tutorials te vinden die je in één week tijd leren hoe je een jurk naait, hoe je de eerste akkoorden op die stoffige gitaar van zolder speelt en hoe je meer dan ‘twee bier alsjeblieft’ kan zeggen in het Spaans. Zoek op YouTube bijvoorbeeld naar De Spaanse Taal Club.

Cultuursnuiven vanuit je luie stoel!

Snak je naar een vleugje cultuur? Verschillende musea over de hele wereld organiseren virtuele bezoeken via Google Art & Culture. Ga naar het Britisch Museum in London of droom weg in het Musée d’Orsay in Parijs. Cultuur vanuit je luie stoel. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een art Selfie maken. Bekijken op je mobiel? Download dan even de app voor het beste resultaat!

Wandel virtueel door Nederlands mooiste natuurgebieden

Zit je noodgedwongen thuis en mis je de natuur? Geen paniek, want Natuurmonumenten biedt uitkomst. Via Google streetview kun je ongeveer 19 bijzondere natuurgebieden vitueel bezoeken. Met 360-graden beelden kun je de bijzondere natuurgebieden virtueel verkennen vanaf je computer, smartphone of tablet.

Beleef de lente!

How je van vogels en slow tv? Via de vogelbescherming kun je nu verschillende soorten vogels via verschillende webcams live volgen. Leuk nu natuurlijk in het broedseizoen! Bekijk de vogels

Meer tips & inspiratie?

Kijk op de website van JMZ GO! 

Samenwerking

De informatie op deze pagina is tot stand gekomen vanuit een samenwerking met:

JMZ Pro Vanzelfsprekend!?BEBJMZ Go!Klankbordgroep JMZ ProMovisieVilansTrimbos en NCJ.