Academie
Opleiding

Opleiding Mantelzorgondersteuning 2.0

Word expert in mantelzorgondersteuning.

Wil jij je verder ontwikkelen in mantelzorgondersteuning, en doe je dat graag samen met collega’s van andere organisaties? Dan is deze opleiding mantelzorgondersteuning 2.0 interessant voor jou.

De opleiding mantelzorgondersteuning 2.0 is een verdiepingsopleiding. Het belangrijkste thema: hoe begeleid en ondersteun je mantelzorgers voor langere tijd bij (dreigende) overbelasting.

VOOR WIE

Professionals die mantelzorgers ondersteunen, zoals mantelzorgconsulenten en mantelzorgmakelaars. Enkele jaren werkervaring is een vereiste om mee te kunnen doen.

Duur

9 dagen
9.30 - 16.30 uur

LOCATIE

MantelzorgNL, Sparrenheuvel 38, Zeist en online

Deelnemers

12 - 15 deelnemers

Lesdagen

Eens in de twee weken op woensdag

Registerpunten

Voor bij Registerplein geregistreerde professionals. (ID nummer opleiding: 423710)

49,5

Studiebelasting

85 uur

Kosten

€ 2.400 per deelnemer, inclusief lesmateriaal.

Kosten met aanvullend abonnement

€ 2.140 per deelnemer, inclusief lesmateriaal.

Heb je een vraag mail academie@mantelzorg.nl.

Deze training is btw-vrij, vanwege CRKBO registratie

Stichting MantelzorgNL is een CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) geregistreerde instelling en mag daarom haar opleidingen btw-vrij aanbieden.

Wat leer je?

Tijdens de opleiding leer je op methodische en systeemgerichte wijze (overbelaste) mantelzorgers te begeleiden en te ondersteunen. Je ontwikkelt hiervoor vaardigheden en je krijgt handvatten om mantelzorgers te helpen hun draaglast te verminderen en draagkracht te vergroten. En je weet dit te monitoren.

Verschillende onderdelen van trainingen van MantelzorgNL zijn geïntegreerd in deze opleiding, zoals de Basistraining Sociaal juridische dienstverlening (SJD) aan mantelzorgers , trainingen over verschillende doelgroepen en de Workshop BordjeVol.

Trainers / sprekers

Natalia Vermeulen

n.vermeulen@mantelzorg.nl

Programma

Wat anderen van de opleiding vonden

Deze opleiding is vorig jaar zeer gewaardeerd door de deelnemers. Hierbij enkele reacties:

Manon: ‘Er is bij mij echt een verandering ontstaan in de manier van denken. Ik wil mijn kennis blijven verbreden om zo zoveel mogelijk mantelzorgers te kunnen helpen. Wat kan er anders/beter etc! Ik ben constant bezig met het signaleren van dingen die geoptimaliseerd kunnen worden.’

Mirjam: ‘Ik vond het een voorrecht. Bedankt voor deze mooie cursus, jullie enthousiasme en deskundigheid!’

José: ‘Dank voor de mooie, inspirerende, leerzame & waardevolle momenten. Ik ben er een ‘rijkere’ mantelzorgconsulent door geworden.’