Quickscan mantelzorg

Hoe staat het in jouw gemeente met ondersteuning voor mantelzorgers? Ben je nieuwsgierig naar goede voorbeelden of handige tips om mantelzorgondersteuning in jouw gemeente te verbeteren? Ga snel naar de quickscan.

In de ideale situatie heeft mantelzorg een natuurlijke plek in ieders leven. Inwoners kunnen mantelzorg inpassen in hun dagelijkse leven en kunnen daarnaast participeren in andere aspecten van het leven zoals werk, gezin, opleiding en ontspanning. Zonder daarbij overbelast te raken. Gemeenten hebben een belangrijke rol om dit mogelijk te maken.

Hoe staat jouw gemeente ervoor?

In de quickscan stellen we je vragen over mantelzorgondersteuning in jouw gemeente. We gebruiken daarvoor acht vraaggebieden die houvast bieden bij het creëren van ondersteuning en beleid voor mantelzorgers.

Het zijn acht vraaggebieden waarop mantelzorgers knelpunten kunnen ervaren en vragen over hebben, namelijk: informatie en advies, persoonlijke begeleiding, educatie, emotionele steun, praktische hulp, respijtzorg, financiële- en materiële hulp.

Doe de quickscan en je krijgt snel en effectief inzicht in wat goed gaat en wat beter kan. Je krijgt daarbij goede voorbeelden, praktische tips en tools aangereikt.

Ga naar de quickscan