De mantelzorgcoach: voorkom overbelasting bij medewerkers

Mantelzorg komt vaak onverwachts en is langdurig; met overbelasting en verzuim van de medewerker als gevolg.

Weet je dat 18% van het ziekteverzuim in Nederland mantelzorg gerelateerd is? En dat één op de vier medewerkers werk combineert met intensieve zorgtaken?

Om medewerkers gericht te ondersteunen in het combineren van werk en zorgtaken, ontwikkelde MantelzorgNLpro een doordacht concept: De Mantelzorgcoach.

De medewerker brengt samen met de coach de persoonlijke en werksituatie in kaart en krijgt meer inzicht en concrete hulp bij regeltaken. 

Huur onze mantelzorgcoach in, want begrip en ondersteuning op de werkvloer betekent veel voor mantelzorgers en helpt hen inzetbaar te blijven.

Enkele positieve veranderingen met een Mantelzorgcoach:

  • Beter combineren van werk en zorgtaken.
  • Beter inzicht wat energie kost en wat energie geeft.
  • Beter zicht op ondersteuningsmogelijkheden.
  • Eerder inschakelen van hulp bij mantelzorgtaken.
  • Beter aangeven en bewaken van grenzen.

Wat bieden we aan?

Je ontvangt een budget aan coachuren. De inzet van de coach en inrichting van het proces stemmen we af op jouw organisatie.

Organisaties verschillen, personen verschillen, situaties verschillen. Je krijgt een inhoudelijke oplossing die past bij jouw organisatie.

Ook kun je de mantelzorgcoach flexibel en preventief inzetten. Elk traject is anders; van antwoord op één vraag tot een volledig coach traject.

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met coach en adviseur Kim Dirkse, mantelzorgcoach@mantelzorg.nl of 06-295 94 575. En ontdek hoe je jouw medewerkers met intensieve zorgtaken voor een naaste nog beter kunt ondersteunen met de Mantelzorgcoach.

Lees hoe CSU ons Mantelzorgcoach concept ervaart:

‘Als familiebedrijf zorgen we voor elkaar, dat zit gewoon in ons DNA. Aandacht en begrip horen daarbij, net als een goede werk-privébalans. Daarom besteden we sinds 2022 structureel aandacht aan het onderwerp werk en mantelzorg met ons Fris in je Werk programma, het vitaliteitsprogramma van CSU, Tzorg en Zizo. Dit doen we in samenwerking met MantelzorgNLpro. Door het onderwerp bespreekbaar te maken binnen de organisatie en daarbij coaching aan te bieden, helpen we onze medewerkers meer rust te creëren. Hierdoor voorkomen of verminderen we de overbelasting. De samenwerking met MantelzorgNLpro voelt als een partnership waarbij zij onze organisatie echt leren kennen, actief meedenken en onze medewerkers verder kunnen helpen.’ Karola Hooijer, HR Expert Fris in je Werk