Vrijwilligersverzekering voor mantelzorgers

Voor alle vrijwilligers en mantelzorgers in de gemeente.

Wat is het?

Bij veel gemeenten zijn mantelzorgers meeverzekerd in de vrijwilligersverzekering. Veel gemeenten hebben de VNG vrijwilligersverzekering afgesloten. Deze biedt mantelzorgers een verzekering voor ongevallen, persoonlijke eigendommen en aansprakelijkheid (excl. verkeersaansprakelijkheid). Mantelzorgers zijn hiermee gedekt voor schade die zij per ongeluk veroorzaken aan spullen en personen, of als hen zelf iets overkomt tijdens het zorgen. Het is een secundaire verzekering; het is een vangnet als de eigen verzekering niet vergoed of voldoet. Uit onderzoek blijkt dat gemeenten mantelzorgers hierover niet goed informeren.

Hoe helpt dit mantelzorgers?

Als een eigen verzekering van een mantelzorger opgelopen schade niet dekt, dan kan de mantelzorger een beroep op deze verzekering doen.

Tip

Zorg dat de informatie over de vrijwilligersverzekering beschikbaar is op de pagina over mantelzorg op de gemeentelijke website.

Terug naar overzicht financiële regelingen

Factsheet Financiële regelingen voor gemeenten

In deze factsheet lees je welke financiële regelingen je als gemeente kunt inzetten om mantelzorgers te ondersteunen. Je leest hoe deze regelingen mantelzorgers helpen…