Haal alles uit het keukentafelgesprek met de mantelzorger!

Door mantelzorgers te betrekken bij het keukentafelgesprek krijg je als WMO-consulent een goed beeld van de zorgsituatie. Je krijgt inzicht in welke zorg de omgeving kan en wil bieden. Maar ook welk zorg en ondersteuning de mantelzorg zelf nodig heeft. Hierdoor kun je duurzame ondersteuning bieden aan zowel de cliënt als de mantelzorger.

Toch blijkt het in de praktijk niet altijd eenvoudig om mantelzorgers goed te betrekken bij het keukentafelgesprek en hen de juiste ondersteuning te bieden. Van de mantelzorgers die een keukentafelgesprek heeft gehad, geeft een derde aan dat er onvoldoende rekening gehouden is met hun wensen en behoeften.

Voor wie?

Deze training is speciaal ontwikkeld voor WMO-consulenten die het verschil willen maken tijdens het keukentafelgesprek.

Wat leer je?

Tijdens de training doe je kennis op over de drijfveren, mogelijkheden en ondersteuningsbehoeftes van mantelzorgers. Je leert om zorgsituaties vanuit het perspectief van de mantelzorger te bekijken en leert signalen van overbelasting te herkennen. We kruipen daarvoor in de huid van verschillende mantelzorgers. Verder leer je in de training hoe je mantelzorgers kunt betrekken bij het keukentafelgesprek, aan de hand van concrete voorbeelden, en wat jij kan doen om hen te ondersteunen. We behandelen hiervoor o.a. de sociale kaart van jouw gemeente.

Praktisch

  • Deelnemers: 8 – 12 deelnemers per groep
  • Trainingsduur: Een dagdeel
  • Studiebelasting: 4 uur

Kosten

Kosten om deze training incompany te organiseren zijn € 820,- (excl. btw), exclusief reiskosten en reistijd. Organisaties die zijn aangesloten bij MantelzorgNL met een aanvullend abonnement betalen  € 670,-(excl. btw), exclusief reiskosten en reistijd.

 

Deze training wordt BTW-vrij aangeboden, omdat deze is goedgekeurd door CRKBO en derhalve voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de training? Of deze incompany organiseren? Stuur dan een mail naar academie@mantelzorg.nl.

Bekijk alle trainingen voor mantelzorgconsulenten en -makelaars.