Wilco Kruijswijk

In zijn werk beweegt Wilco graag tussen praktijk, wetenschap en beleid. In zijn trainingen over mantelzorg vormt de mens zelf het vertrekpunt, met al zijn verschillende rollen, verantwoordelijkheden, voorkeuren en relaties.

Ook in zijn andere bezigheden als yogadocent, ontwerper van wandelroutes als trainer voor zorg en welzijnsprofessionals staan thema’s als zingeving, vitaliteit, balans en energie centraal.

Naast het geven van trainingen heeft Wilco als passie om op pelgrimstocht te gaan. Wandeltochten van honderden kilometers, vaak langer dan een maand onderweg. Terug naar de basis, naar de kern. Inzichten uit die reizen verwerkt hij in zijn werk en leven. De metafoor van ‘reizen’ en ‘onderweg zijn’ vormen een prachtige basis voor gesprek en veranderprocessen.

Met meer dan 50 publicaties over verschillende aspecten van zorgen voor elkaar gecombineerd met verscheidene fasen waarin hij zelf mantelzorger was heeft Wilco een ruime expertise om uit te kunnen putten.

‘Ik hou ervan om thema’s zowel lichtvoetig als diepzinnig aan te vliegen. Lichtvoetig om ook in zware of complexe thema’s niet te verzinken. Humor en luchtigheid waar kan. Maar ook diepzinnig, zodat we voorbij oppervlakkigheid blijven gaan.’

Wilco Kruijswijk

 

 

Training begeleid door Wilco:

Bekijk alle trainers van MantelzorgNL.