Ga naar de inhoud
04Nov 21
Agenda
Inspiratiesessie

Inspiratiesessies ‘De toegevoegde waarde van mantelzorg’ en ‘De effectiviteit van mantelzorgondersteuning’

Ochtend November 4, 2021
Middag November 4, 2021
Ochtend- & middag November 4, 2021
10:00 uur - 15:00 uur

MantelzorgNL organiseert weer twee online inspiratiesessies, speciaal voor directeuren en management van welzijnsorganisaties. Deze inspiratiesessies zijn ook interessant voor mantelzorgmakelaars, medewerkers van welzijnsorganisaties.

Inspiratiesessie ‘De toegevoegde waarde van mantelzorg’

Iedere dag weer spannen mantelzorgers zich in voor hun naasten. Zij zijn van grote toegevoegde waarde. Dit blijkt uit het onderzoek naar de maatschappelijke kosten en baten van mantelzorg (MKBA). Het is daarom belangrijk dat mantelzorgers goed worden ondersteund. Bijvoorbeeld door het organiseren van vervangende zorg, waarbij de mantelzorger de zorg tijdelijk kan overdragen.

Deze ondersteuning heeft niet alleen een positief effect op de kwaliteit van leven van de mantelzorger. Hoe ziet de rol van de mantelzorger er straks uit. Daarvoor nemen we doorkijkje naar de toekomst. Hoe zit het landschap er straks uit en welke rol speelt de mantelzorger daarin. Een ochtend waarin je door onze gastsprekers geïnspireerd wordt en nieuwe ideeën opdoet. Maar ook een ochtend waarin je jouw netwerk kunt uitbreiden.

Inspiratiesessie ‘De effectiviteit van mantelzorgondersteuning’

Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht is het belangrijk om als zorg- en welzijnsorganisatie tijd om na te gaan hoe mantelzorgers beter ondersteund kunnen worden. De voorliggende vraag is dan wat goede (en effectieve) ondersteuning is en wie dat bepaalt. Hoe krijg je zicht krijgt op de behoefte van de mantelzorger en wie spelen allemaal een rol van betekenis binnen een gemeente. Kortom: het samenspel is belangrijk om tot goede ondersteuning te komen.

Tijdens deze inspiratiesessie wordt je meegenomen in de wijze waarop je kunt aantonen dat de mantelzorg-ondersteuning die geboden wordt effectief is. Hoe kom je erachter waar de echte behoefte ligt bij de mantelzorgers binnen jouw gemeente. Welke instrumenten kunnen je helpen om de effectiviteit zichtbaar te maken en hoe kun je inzetten op effectieve samenwerking met wijkteams? Een inspirerende online sessie die je verder op weg kan helpen.

Bekijk hier het programma

Tijden

  • Inspiratiesessie ‘De toegevoegde waarde van mantelzorg’  van 10.00 tot 12.00 uur.
  • Inspiratiesessie ‘De effectiviteit van mantelzorgondersteuning’ van 13.00 tot 15.00 uur.

Kosten

De kosten zijn € 40,- per sessie. De ochtend en middagsessies bijwonen kosten € 65,00 exclusief de 5 of 15% korting voor aangesloten organisaties. De sessies worden BTW-vrij aangeboden, omdat deze zijn goedgekeurd door CRKBO en voldoen aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Let op

  • De bijeenkomst is alleen live te volgen en wordt niet opgenomen.
  • Na aanmelding ontvang je een dag voor de bijeenkomst een persoonlijk link naar de Teams-bijeenkomst. Deze link mag niet gedeeld worden met anderen. Wil je de bijeenkomst graag bijwonen met meerdere collega’s? Dan is een eigen inschrijving noodzakelijk.

Aanmelden

Heb je interesse in de ochtend of middagsessie of in beide sessies? Schrijf je dan in via onderstaand aanmeldformulier, kies onder Startdatum welke sessie(s) je wilt volgen.