20Sep 21
Agenda
Informatiebijeenkomst

Samen in voor mantelzorg

September 20, 2021
15:00 uur - 16:30 uur

Inspiratiebijeenkomst voor specialisten ouderengeneeskunde, paramedici: zoals ergotherapeuten, vrijwilligerscoördinatoren, mantelzorgconsulenten/makelaars en hun landelijke beroeps-, branche- en belangenverenigingen

Zie jij het belang van samenwerking met andere beroepskrachten voor een goede ondersteuning van mantelzorgers? Maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Dan is de online bijeenkomst Samen in voor mantelzorg op maandag 20 september van 15.00 tot 16.30 uur, iets voor jou. Meld je nu aan.

Samen in voor mantelzorg

Goede ondersteuning van mantelzorgers kun je niet alleen realiseren. Onderling contact en samenwerking tussen specialisten ouderengeneeskunde, paramedici: zoals ergotherapeuten, vrijwilligerscoördinatoren en mantelzorgconsulenten/makelaars is essentieel om goede zorg te kunnen bieden aan de patiënt/cliënt én mantelzorgers. Daarom brengen we deze beroepsgroepen en hun landelijke stakeholders samen. Het wordt een middag met inspiratie, praktische tips en handvatten om in jouw dagelijkse werk de samenwerking met en voor mantelzorgers te verbeteren.

Het programma Vier inspirerende voorbeelden

Vier sprekers vertellen hoe zij de onderlinge samenwerking rondom mantelzorgers hebben ingericht in hun regio. Zij delen hun geleerde lessen en tips:

  • Gerry Janszen, coördinator Informele zorg bij Pantein in het Land van Cuijk
  • Marjan van den Biggelaar, ergotherapeut bij Tante Louise op de Brabantse Wal
  • Tamim Mahmoud, specialist ouderengeneeskunde bij Goudenhart regio Zoetermeer
  • Esther de Meza, mantelzorgconsulent, Karaat Mantelzorg te Ridderkerk

Aan de slag

De aanwezige landelijke stakeholders reflecteren op de uitwisseling in de sessies en welke kansen zij zien voor afstemming en samenwerking met andere beroepsgroepen rondom mantelzorgers.
Je krijgt een sneak preview van inspiratiesheets over samenwerken met en voor mantelzorgers. Dit laat zien wat de urgentie en meerwaarde is van aandacht en samenwerking voor mantelzorgers en geeft concrete handvatten om hieraan met collega’s uit andere beroepsgroepen samen te werken.

Aanmelden

Meld je nu aan via dit aanmeldformulier (via de site van Movisie). Deelname is kosteloos.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door MantelzorgNL, de landelijke vereniging voor mantelzorgers en In voor mantelzorg-thuis, een programma van Vilans en Movisie voor een betere samenwerking met en voor mantelzorgers. Het is de derde bijeenkomst in een serie van drie. In elke bijeenkomst staan andere beroepsgroepen centraal.