Ga naar de inhoud
Agenda
Training

Training lokale lobby

Sparrenheuvel 38, Zeist
May 17, 2022
10:00 uur - 14:30 uur

Op 17 mei organiseren wij samen met Wallaart & Kusse Public Affairs de training lokale lobby . De gemeenteraadsverkiezingen 2022 liggen dan net achter ons. In veel gemeenten zullen nieuwe besturen zijn gevormd. Een uitgelezen kans om de (nieuwe) banden aan te halen en inzichtelijk te maken wat mantelzorgers betekenen voor de lokale samenleving en hoe belangrijk goede mantelzorgondersteuning is. In deze training geven we je hiervoor concrete handvatten en tips en je gaat aan de slag met het maken van een eigen lobby plan.

Voor wie?

Deze training voor professionals richt zich op mantelzorgmakelaars, -consulenten en -coördinatoren die in opdracht van  de gemeente werken op een lokaal steunpunt, bij een welzijnsorganisatie of een organisatie voor informele zorg.

Wat leer je?

Als mantelzorgmakelaar, -consulent of -coördinator is het belangrijk dat jouw belang goed naar voren komt als er besluiten worden genomen over het mantelzorgbeleid in jouw stad of gemeente. Met de gemeenteraadsverkiezingen net achter de rug is het belangrijk om in actie te komen. Daarom organiseren we de training lokale lobby waarin je meer leert over lokale belangenbehartiging. Je ontvangt onder andere tips en gaat praktisch aan de slag met het maken van een eigen lobbyplan voor de komende periode

Trainers

De training wordt verzorgd door Mijke Elbers, beleidsmedewerker bij MantelzorgNL die zich bezig houdt met (landelijke) belangenbehartiging en Mara van Waveren, die als lobbyadviseur werkt voor Wallaart & Kusse Public Affairs en initiatiefnemer is van Stichting Lobby Lokaal.

Zowel Wallaart & Kusse Public Affairs als Stichting Lobby Lokaal geloven in een betere wereld door belangenbehartiging. Alleen wanneer beleidsmakers weten welke belangen er allemaal spelen, kunnen ze goed beleid maken. Daarom willen zij zoveel mogelijk mensen en organisaties helpen hun belang te behartigen.

Praktisch

  • Dinsdag 17 mei van 10:00-14:30
  • Deelnemers: 10-12 deelnemers
  • Studiebelasting: 4 uur

Kosten

  • Kosten € 220,- per deelnemer. Organisaties die zijn aangesloten bij MantelzorgNL betalen € 200,- per deelnemer.

Deze training wordt BTW-vrij aangeboden, omdat deze is goedgekeurd door CRKBO en derhalve voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.