Ga naar de inhoud
14Sep 22
Agenda
Training

Training Train de trainer Zorg goed voor jezelf

Sparrenheuvel 38, Zeist
September 14, 2022
09:30 uur - 16:30 uur
Helaas, volgeboekt. Je kunt je niet meer inschrijven.

Een kerntaak van mantelzorgondersteuners is om te zorgen dat mantelzorgers goed voor zichzelf zorgen. Ze hebben helaas vaak niet de tools in handen hoe mantelzorgers dat moeten doen. In deze train de trainer geven we de deelnemers allerlei gereedschap om op een effectieve wijze mantelzorgers ‘in beweging’ te krijgen om hen beter voor zichzelf te laten zorgen.

Voor wie?

Deze train de trainer is speciaal ontwikkeld voor coördinatoren, trainers en andere professionals die mantelzorgers ondersteunen en die op een praktische en inspirerende wijze willen leren hoe mantelzorgers beter voor zichzelf kunnen gaan zorgen.

Wat leer je?

Tijdens de training werken we met het boek ‘Klein geluk voor de mantelzorger’ en maken je vertrouwd met alle opdrachten door ze zelf eerst te ervaren. Ook leer je hoe je anderen enthousiast kan krijgen. En leer je het spinnenweb van Positieve Gezondheid kennen en weet je dit te gebruiken. Na afloop, voel je je zeker om met behulp van het boek en nieuwe didactische vaardigheden, anderen in beweging te krijgen en te ondersteunen, door ze allereerst goed voor zichzelf te laten zorgen. Je weet hoe de mantelzorger te verleiden tot het uitproberen van nieuw gedrag, onder andere in het zorgen voor momenten van rust en ontspanning en om eigen energie op peil te brengen. Daarmee werken we aan het voorkomen van overbelasting.

Praktische informatie

  • Wanneer: woensdag 14 september en woensdag 19 oktober van 9:30 – 16:30 uur bij MantelzorgNL in Zeist
  • Deelnemers: 8-12 deelnemers
  • Trainingsduur: 16 uur + 45-60 min. coaching
  • Registerpunten: 21,5
  • Kosten: € 580,- per deelnemer (inclusief het boek ‘Klein geluk voor de mantelzorger’ en lunch). Organisaties die zijn aangesloten bij MantelzorgNL betalen € 480,00 per deelnemer.
  • Trainer: Inge Jager

Deze training wordt BTW-vrij aangeboden, omdat deze is goedgekeurd door CRKBO en derhalve voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Schrijf je onderaan deze pagina in!

Incompany

Wil je de training Train de trainer Zorg goed voor jezelf incompany organiseren. Neem contact met ons op