18Mar 21
Agenda
Workshop

Videosessie: Mantelzorg voor mensen in de palliatieve fase

March 18, 2021
15:00 uur - 16:30 uur

Mantelzorg in de laatste levensfase, wat betekent dat voor de ondersteuning door professionals in de zorg en in het sociaal domein? MantelzorgNL organiseert samen met Agora een videosessie voor professionals en vrijwilligers die te maken hebben met naasten van mensen in de laatste levensfase.

In deze fase zijn mantelzorgers de belangrijkste ondersteuners en zorgverleners, blijkt uit onderzoek. Maar de meeste aandacht gaat naar degene die ongeneeslijk ziek is. Terwijl mantelzorgers ook wensen en behoeften hebben voor zichzelf.

Wat ga je doen?

In deze videosessie verkennen MantelzorgNL en Agora samen jou als deelnemer hoe ondersteuning van mantelzorgers van mensen in de palliatieve fase beter of anders kan. Welke tools zijn hiervoor beschikbaar en met welke organisaties in jouw regio kun je samenwerken.

Maar ook: Welke ervaringen heb je zelf en wat betekent dat voor je (professioneel) handelen? En wat heb je nodig om het eventueel anders te doen? Hierover gaat deze videoworkshop.

Voor wie?

Zorgverleners, Wmo-consulenten, sociaal werkers, mantelzorgconsulenten, vrijwilligers VPTZ, geestelijk verzorgers en anderen die die met naasten of mantelzorgers te maken hebben.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van Agora (via de gele knop naast het bericht). Half maart ontvang je via de email een link naar de Zoomverbinding op 18 maart.