Ga naar de inhoud
Agenda
Webinar

Webinar urgentieverklaring en medehuurderschap

May 19, 2022
12:00 uur - 13:00 uur

Speciaal voor consulenten mantelzorg en andere professionals hebben we het webinar urgentieverklaring en medehuurderschap ontwikkeld.

  • Mijn zus woont 20 kilometer bij mij vandaan. Ik zorg op dit moment drie dagen in de week voor haar en ik zou graag dichter bij haar in de buurt willen wonen. Alleen de gemiddelde wachttijd voor een woning bij de woningbouwvereniging in de gemeente van mijn zus is meer dan 10 jaar. Kom ik als mantelzorger in aanmerking voor een urgentieverklaring en zo ja, hoe bemachtig ik deze?
  • Vorig jaar ben ik bij mijn moeder ingetrokken om fulltime voor haar te zorgen. De gezondheid van mijn moeder gaat hard achteruit. Ze zal op korte termijn naar een verpleeghuis moeten. Kan ik in haar huurwoning blijven wonen wanneer zij in een verpleeghuis is opgenomen?

Dit zijn zomaar een paar willekeurige vragen over urgentieverklaring en medehuurderschap. Worden vergelijkbare vragen regelmatig door mantelzorgers aan jou als consulent gesteld en weet jij niet altijd deze vragen goed te beantwoorden?

Laat je dan bijscholen tijdens onze webinar door onze adviseurs van juridisch advies van MantelzorgNL. Zij zullen je voorzien van informatie over de wet- en regelgeving en tips aanreiken hoe urgentieverklaring en medehuurderschap kunnen worden aangevraagd en hoe mantelzorgers in bezwaar kunnen bij afwijzing.

Praktische informatie

  • Donderdag 19 mei van 12:00-13:00
  • Maximum aantal deelnemers: 100 deelnemers
  • Je ontvangt na aanmelden een link voor het webinar
  • Trainers: Jasper van Heeren en Ginette klein
  • Gratis voor aangesloten organisaties bij MantelzorgNL
  • Download onze Tiplijst medehuurderschap

Kosten

De kosten voor het webinar bedragen € 25,- excl. btw per deelnemer. Het webinar is gratis voor deelnemers die werken bij organisaties die zijn  aangesloten bij MantelzorgNL.

Aanmelden of meer informatie

Meld je aan voor 16 mei via onderstaand formulier. Wil je eerst meer informatie mail academie@mantelzorg.nl.