Ga naar de inhoud

Lokale lobby voor mantelzorg

De aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 is hét moment om de belangen van mantelzorgers onder de aandacht te brengen bij de lokale politiek. Door zelf aan de slag te gaan met lokale lobby, kun je eraan bijdragen dat de positie van mantelzorgers in jouw gemeente verbeterd wordt.

Lokale lobby kan een belangrijke en effectieve manier zijn om meer aandacht te krijgen voor mantelzorgers. Door op de juisten momenten bij de juisten mensen ‘aan tafel’ te zitten, kun je écht het verschil maken en beleidsmakers beïnvloeden.

Maar hoe werkt dat nou?

Om je de komende maanden een steuntje in de rug te geven bij de lokale lobby, hebben we een stappenplan ontwikkeld. Met het stappenplan word je wegwijs gemaakt in de wereld van het lobbyen. Op een praktische manier doorloop je het hele lobbyproces en daardoor zie je dat je ook met kleine acties soms al invloed kunt uitoefenen.

Ook is er een spreekuur, waar je terecht kunt met specifieke vragen én we hebben een training waarna je vol zelfvertrouwen en energie met lokale lobby aan de slag kunt.