Mijn mogelijkheden

Wij hebben mogelijkheden voor mensen met verschillende opleidingen en ervaringen. Je kunt aan de slag als programmaleider, projectmedewerker, adviseur, medewerker van ons landelijk informatiepunt of in één van de staffuncties. Als stagiair, vrijwilliger, vaste medewerker of op flexibele basis.

Project- of programmaleider

Project- en programmaleiders houden zich bezig met zaken rondom de organisatie van mantelzorg. Van het (laten) doen van onderzoek, het ontwikkelen van scholing tot het ontwikkelen van ondersteuningsaanbod. Zij staan voor collectieve belangenbehartiging en lobby, door het belang van mantelzorgers in te brengen in wet- en regelgeving. Zij beïnvloeden politiek en maatschappij met praktische oplossingen en goede voorbeelden. Als project- of programmaleider richt je je op de ontwikkeling van mantelzorgondersteuning door projecten binnen te halen en uit te voeren.

Van een programma- of projectleider verwachten we (HBO) ervaring in de maatschappelijke sector en politiek-bestuurlijke antennes.

Adviseur

Door de veranderingen in het zorgveld – zoals de decentralisatie van langdurige zorg thuis – is het voor veel organisaties nog zoeken naar de juiste uitvoering van het mantelzorgbeleid. Als adviseur word je door gemeenten en andere (zorg)organisaties ingeschakeld bij het vormgeven van het lokale mantelzorgbeleid. Bijvoorbeeld door het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek, het verzamelen van informatie en het geven van advies. Daarbij moet worden ingespeeld op lokale omstandigheden. De adviseur verbindt de organisaties en stimuleert de samenwerking om mantelzorgers goed te ondersteunen.

Om als adviseur bij MantelzorgNL te werken, heb je een hbo- of wo-opleiding afgerond en bij voorkeur ervaring in onderzoek en/of consultancy.

Medewerker Mantelzorglijn of medewerker Juridisch Advies

Bij de Mantelzorglijn en bij onze juridische adviseurs kunnen mantelzorger terecht met vragen of voor een luisterend oor. Daarnaast verzamelt de Mantelzorglijn gegevens en signalen voor de belangenbehartiging van mantelzorgers. Bij het informatiepunt werken 3 vaste collega’s en een aantal vrijwilligers. Je kunt er aan de slag als medewerker telefonisch consult, medewerker juridisch advies of als vrijwilliger. Het werk bestaat uit het beantwoorden van vragen en het geven van advies. De Mantelzorglijn beantwoordt jaarlijks 6.000 vragen en is elke werkdag bereikbaar tussen 9.00 en 16.00 uur.

Je bent servicegericht en hebt uitstekende telefonische gesprekstechnieken als je werkt bij het informatiepunt. Je kent de wet- en regelgeving en je digitale vaardigheden zijn uitstekend. MantelzorgNL zorgt voor de nodige trainingen voor vrijwilligers, waardoor je goed voorbereid aan het werk gaat.

Overige functies

Ook hebben we soms mensen nodig bij marketing & communicatie, HR, financiële administratie of ICT. Omdat we een kleine organisatie zijn, krijg je met deze functies veel verantwoordelijkheid, de kans om een brede blik te ontwikkelen en ook buiten je eigen vakgebied te kijken.

Stages

Er zijn regelmatig mogelijkheden voor stagiairs. Misschien heb je zelf een goed idee over wat je als stagiair bij MantelzorgNL zou kunnen doen! Je kunt ons altijd een stageverzoek sturen.