Nieuws

Doe jij ook mee aan de tweede Week van de Jonge Mantelzorger?

De tweede Week van de Jonge Mantelzorger vindt plaats van 5 t/m 11 oktober 2020. In deze week vragen we lokaal aandacht voor jonge mantelzorgers. Doe ook mee en organiseer een activiteit voor jonge mantelzorgers.

Waarom een tweede week?

Tijdens de (eerste) Week van de Jonge Mantelzorger in juni dit jaar heeft de jonge mantelzorger de aandacht van heel Nederland gehad. Aandacht die vooral ook in deze moeilijke periode heel belangrijk was. De Week van de Jonge Mantelzorger vond die week echter vooral online plaats. Fysieke bijeenkomsten en activiteiten waren niet mogelijk.

Fysieke bijeenkomsten

Met de versoepeling van de maatregelen is er nu meer mogelijk. Hierom vragen we van 5 t/m 11 oktober nogmaals aandacht voor deze belangrijke doelgroep. De focus ligt dan op het vergroten van de zichtbaarheid van lokale organisaties die jonge mantelzorgers ondersteunen door het organiseren van fysieke activiteiten en bijeenkomsten voor professionals en jonge mantelzorgers.

Aandacht op lokaal niveau

Aandacht op lokaal niveau is ontzettend belangrijk. Om jongeren die zorgen voor een naaste de kans te bieden om gezond en krachtig op te groeien, is het belangrijk dat er een goede preventieve aanpak is.

‘Aandacht voor herkenning en erkenning van de jonge mantelzorger, programma’s op maat, themabijeenkomsten, trainingen en ontspannende activiteiten is daarbij noodzakelijk. We roepen daarom alle lokale steunpunten, welzijnsorganisaties, MEE-afdelingen en GGD- en GGZ-organisaties op om in deze speciale week (extra) activiteiten en bijeenkomsten te organiseren voor jonge mantelzorgers.’

Natalia Vermeulen, MantelzorgNL en partner in de Strategische Alliantie Jonge Mantelzorger

 

Oproep voor extra activiteiten

Namens de Strategische Aliantie Jonge Mantelzorg roepen we alle lokale steunpunten/welzijnsorganisaties, MEE-afdelingen en GGD- en GGZ organisaties op om in deze speciale week (extra) activiteiten en bijeenkomsten te organiseren voor jonge mantelzorgers.

Meer informatie nodig?

Deze website maakt gebruik van cookies.