Ga naar de inhoud

Opleiding Mantelzorgondersteuner 2.0

Wil jij je verder te ontwikkelen op het gebied van mantelzorgondersteuning? En doe je dat graag met collega’s van andere organisaties? Dan is de opleiding mantelzorgondersteuner 2.0 interessant voor jou!

Opleiding Mantelzorgondersteuner 2.0

In januari 2022 start de tweede leergang van de opleiding Mantelzorgondersteuner 2.0. Dit is een verdiepingsopleiding waarin je wordt opgeleid tot expert in mantelzorgondersteuning. Het belangrijkste thema: hoe begeleid en ondersteun je mantelzorgers voor langere tijd bij (dreigende) overbelasting.

Aanmelden voor 2022 is niet meer mogelijk. Interesse om deze opleiding in Zeist te volgen? In januari 2023 starten we weer met een groep. Laat het ons via dit formulier weten.

Wat leer je?

Tijdens de opleiding leer je op methodische en systeemgerichte wijze (overbelaste) mantelzorgers te begeleiden en te ondersteunen.

Je ontwikkelt hiervoor vaardigheden en je krijgt handvatten om mantelzorgers te helpen hun draaglast te verminderen en draagkracht te vergroten. En je weet dit te monitoren.

Verschillende onderdelen van trainingen van MantelzorgNL zijn geïntegreerd in deze opleiding, zoals de Basistraining Sociaal juridische dienstverlening (SJD) aan mantelzorgers , trainingen over verschillende doelgroepen en de Workshop BordjeVol.

Lees meer over het opleidingsprogramma: programma groep 1, fysiek les in Zeist.

Voor wie?

Professionals die in hun dagelijkse werk mantelzorgers ondersteunen, zoals mantelzorgconsulenten en mantelzorgmakelaars. Het is een verdiepingsopleiding dus enkele jaren werkervaring is een vereiste om mee te kunnen doen.

Bekijk het programma en de lesplanning.

Praktisch

  • Deelnemers: 11-15 deelnemers.
  • Opleidingsduur: 9 dagen.
  • Opleidingsvorm: fysiek of online. We starten één fysieke groep (programma groep 1) en een online groep (programma groep 2).
  • Lesdagen: eens in de twee weken interactief les op donderdag, alle lesdagen zijn buiten de schoolvakanties om.
  • Docenten: de lessen worden verzorgd door Rianne Hanning en Natalia Vermeulen, daarnaast zijn sommige lessen met een gastspreker.
  • Deelname aan Opleiding mantelzorgondersteuner 2.0 (ID nummer: 423710) levert 49.5 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professionals.
  • Studiebelasting: 85 uur.

Kosten

De opleiding kost € 2040,- per deelnemer. Dit is de prijs voor mensen die werken bij een organisaties die is aangesloten bij MantelzorgNL. Tarief voor niet abonnementhouders is 2.300,-.

De kosten van het lesmateriaal zijn hierbij inbegrepen waaronder de lesboeken Helpen bij verlies en verdriet van Manu Keirse en Methode Familiezorg van het Expertisecentrum Familiezorg.

 

Deze training wordt BTW-vrij aangeboden, omdat deze is goedgekeurd door CRKBO en derhalve voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Vrijstelling

Heb je afgelopen jaar bij MantelzorgNL een of meer van de volgende trainingen gevolgd: de basistraining Sociaal juridische dienstverlening (SJD) aan mantelzorgers, herkennen en tegengaan van overbelasting met als middagprogramma workshop BordjeVol? Dan krijg je een vrijstelling en ontvang je €260,- euro korting op het lesgeld. Je kunt deze vrijstelling aanvragen door het sturen van een mail naar academie@mantelzorg.nl

Investeer in jezelf en zet je IKB budget in. Dat levert jou fiscaal voordeel op en drukt zo de kosten voor de opleiding!

Registerplein

Deelname aan Opleiding mantelzorgondersteuner 2.0 (ID nummer: 423710) levert 49.5 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professionals.

Meer informatie

Stel je vraag via academie@mantelzorg.nl.

Sabine: ‘Deze opleiding is echt een aanrader! Zeer waardevol.’

Benieuwd naar reacties van andere deelnemers?