Ga naar de inhoud

Training MantelzorgBalans

In deze training leer je hoe je met de MantelzorgBalans beter mantelzorgers kunt ondersteunen die zorgen voor een naaste die niet meer beter wordt.

De training wordt dit voorjaar vier keer aangeboden op verschillende locaties.  We starten met een open training bij MantelzorgNL in Zeist op 19 april en 13 juni. De overige data en locaties vind je in de agenda.

Inleiding

Het is een hectische tijd als een naaste ongeneeslijk ziek is. Veel mantelzorgers komen niet aan zichzelf toe. De MantelzorgBalans-tool biedt mantelzorgers handige oefeningen en nuttige informatie om balans in het leven te krijgen of te behouden.

In deze training leer je

  • Hoe deze tool werkt en hoe je het gebruik kunt versterken met bijeenkomsten
  • Verdieping over de kernthema’s “nadenken over je grenzen”, “activiteiten balanceren”, “doelen bepalen” en “contact met de omgeving”.

De training bestaat uit twee dagdelen van 3 uur en tussentijds de mogelijkheid om gecoacht te worden in het gebruik van de tool. Per kernthema’s krijg je een passende werkvorm aangeboden waar de mantelzorgers concreet mee aan de slag kunnen.

Voor wie?

De training is geschikt voor iedereen die in zijn of haar werk mantelzorgers ondersteunt die zorgen voor een naaste die ongeneeslijk ziek is,  dus bijvoorbeeld consulent of adviseur steunpunt mantelzorg,  mantelzorgmakelaar, sociaal werker, lid van een sociaal wijkteam .

Hoe werkt de MantelzorgBalans-tool?

Wil je een eerste indruk krijgen van de MantelzorgBalans-tool, bekijk dan dit filmpje:

Praktisch

  • Locatie(s): op 19 april en 13 juni in Zeist, zie agenda voor de overige data en locaties
  • Deelnemers: 8-12 deelnemers
  • Duur: 2 dagdelen van 3 uur + coachingsmoment
  • Studiebelasting: 8 uur
  • Trainer: Wilco Kruijswijk. Wilco heeft in het ZonMW programma Palliantie Meer dan zorg o.a. het project Op weg naar mantelzorgondersteuning op maat geleid en is expert op het thema mantelzorgondersteuning in de palliatieve fase.

Deelname is gratis

Omdat we graag zoveel mogelijk professionals bekend willen maken met de MantelzorgBalans. En hoe je deze tool kunt inzetten ter versterking van je ondersteuningsaanbod, bieden we de training gratis aan. Het aantal deelnemers is beperkt dus meld je snel aan via het formulier in de agenda.