Basistraining Sociaal juridische dienstverlening aan mantelzorgers

Deze training is ontwikkeld voor mantelzorgmakelaars en -consulenten die basiskennis willen opdoen van de wet- en regelgeving waarmee mantelzorgers te maken kunnen krijgen.

Wat leer je?

We gaan op een toegankelijke en overzichtelijke wijze in op de verschillende wetten en regelgeving waarmee mantelzorgers te maken kunnen krijgen. De Wmo, Wlz en de Zvw worden besproken, en ook staan we stil bij mantelzorg en uitkering (AOW, bijstand, WW). Hoe werken de verlofregelingen en de Wet flexibel werken?

In deze training behandelen we actuele jurisprudentie en lokale casuïstiek. Na afloop van de training heb je voldoende kennis opgedaan om mantelzorgers inhoudelijk te adviseren en te informeren op sociaal juridisch terrein. Je hebt inzicht in het sociaal juridische speelveld rondom zorg en mantelzorg en bent op de hoogte van de actuele juridische ontwikkelingen.

In 2019 beoordeeld met een 9,1!

“Goede mix tussen wetgeving en casuïstiek, waardoor het heel praktijk gericht is.”

Praktisch

  • Deelnemers: 10 – 16 deelnemers
  • Trainingsduur: een dag
  • Studiebelasting: 8 uur
  • Accreditatie: 8 registerpunten

Interesse?

Interesse om deze training in Zeist te volgen? Laat het ons via dit formulier weten.

Kosten

Kosten om deze training incompany te organiseren zijn € 1.625,-, exclusief reiskosten en reistijd. Organisaties die zijn aangesloten bij MantelzorgNL ontvangen korting op de deelnamekosten. Met een Basisabonnement ontvang je 5% korting. Heeft je organisatie een Basis en Aanvullend abonnement dan krijg je maar liefst 15% korting.

Deze training wordt BTW-vrij aangeboden, omdat deze is goedgekeurd door CRKBO en derhalve voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Registerplein

Deelname aan Basistraining Sociaal Juridische Dienstverlening aan mantelzorgers levert 8 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde Maatschappelijk Werkers, Sociaal Juridisch Dienstverleners en Mantelzorgmakelaars. En is 1 ontwikkelactiviteit van 8 uur voor de bij Registerplein geregistreerde Sociaal Werker.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de training? Of deze incompany organiseren? Stuur dan een mail naar academie@mantelzorg.nl.

Bekijk alle trainingen voor mantelzorgconsulenten en -makelaars.