E-learning-netwerkversterking steunouders

Gezinnen met kinderen die in lastige omstandigheden leven zijn kwetsbaar. Vaak is hun sociale netwerk klein. Daardoor missen zij de waardevolle ondersteuning van een betrokken sociale omgeving. Stichting Steunouder Nederland zet zich in om deze gezinnen vooruit te helpen.

In deze e-learning leer je een ouder te coachen naar meer betekenisvolle contacten en meer welzijn. Van overleven naar opleven. Deze e-learning hebben wij ontwikkeld in het kader van het project ‘Meer kracht door netwerkcoaching voor ouders’. Welzijnsorganisaties die werken met steunouders kunnen deze e-learning gebruiken om vraagouders/vrijwilligers die netwerkcoach willen worden te trainen.

Nieuwsgierig en benieuwd of deze e-learning iets voor jouw organisatie is? Bekijk de demo.

Na de e-learning

  • Ben je geïnformeerd over nut en noodzaak van netwerkversterking
  • Heb je basiskennis, tips en inzicht gekregen over het werken als vrijwillige netwerkcoach met de methode “KNAP-gedaan! Route”.

Voor wie

Steunouders en vrijwilligers die ouders wil coachen in het verbeteren van hun sociale netwerk.

Vorm en duur

De e-learning bestaat uit een inleiding en een algemene module over de “KNAP-gedaan! Route”, gevolgd door vier modules waarin dieper ingegaan wordt op de vier stappen uit het model. Het doornemen van de e-learning duurt circa 15 minuten per onderdeel, de totale doorlooptijd bedraagt circa twee uur. De precieze verdeling en tijdsinvestering is afhankelijk van de manier waarop je als organisatie deze e-learning inzet naar je vrijwilligers.

Kosten en bestellen

De prijs voor tien accounts is € 135,- per deelnemer per jaar. Organisaties die zijn aangesloten bij MantelzorgNL ontvangen korting op het tarief.

De e-learning kun je hier bestellen.

Download hier de Gebruikersvoorwaarden elearning.

Meer weten?

Wil je meer weten over (de training netwerkversterking voor) steunouders? Mail Maria Wassink van Stichting Steunouders Nederland (SSON). Met vragen over de e-learning kun je terecht bij Mariët Crama van MantelzorgNL.

Bekijk alle trainingen voor vrijwilligers.