Training Effectief Leiderschap

Voor leidinggevenden en teamleiders die hun leiderschapskwaliteiten willen versterken.

Inhoud

Steeds meer steunpunten maken de omslag naar een lokaal expertisecentrum. Dit vraagt om vernieuwing, flexibiliteit en verandering. Echter, veranderingen stuiten niet zelden op weerstand. Hoe ga je hier als leidinggevende of teammanager mee om? Hoe zorg je dat met verandering juist positief energie vrij komt in plaats van dat verandering alleen energie kost? Vanuit MantelzorgNL Academie hebben we een training ontwikkeld die je helpt om verandering succesvol gerealiseerd te krijgen, gebaseerd op het congruentie model.

Tijdens deze training leer je hoe je als leidinggevende de gewenste organisatieverandering kunt realiseren. Daarbij staan we eerst stil bij de vraag waarom je wilt of moet veranderen, en als we dat scherp hebben, wat je vervolgens wilt veranderen. Als dit duidelijk is, gaan we kijken hoe u deze verandering kunt bereiken. We gaan in op hoe u als leidinggevende invloed kunt uitoefenen op de verandering. We behandelen vier invloedvelden die je als leidinggevende kunt aanwenden om verandering te bereiken: via kaders die je geeft, via de context die je schept, via de aandacht die je schenkt en via het gedrag die je toont. Na afloop van de training heb je vaardigheden als leidinggevende versterkt en een plan van aanpak ontwikkeld waar je direct mee aan de slag kan.

Praktisch

  • Trainingsduur: 2 dagen
  • Studiebelasting: 24 uur

Deze training wordt incompany gegeven. Voor meer informatie over de mogelijkheden kun je contact opnemen met de Academie.

Bekijk alle trainingen voor leidinggevenden en teamleiders

Deze website maakt gebruik van cookies.