Workshop BordjeVol

Voor professionals en vrijwilligers die mantelzorgers willen begeleiden met de methode BordjeVol.

Inhoud

Om vertrouwd te raken met de methode en te ontdekken op welke manieren BordjeVol ingezet kan worden, heeft Wijzelf (voorheen Wehelpen) de Workshop BordjeVol en andere tools voor mantelzorgondersteuning, eigen regie en informele hulp ontwikkeld (hierna verder te noemen als workshop BordjeVol).

De professional of vrijwilliger ervaart wat de cliënt meemaakt tijdens het doorlopen van de methode en hoort de achtergrond van de verschillende stappen. Er worden tips gegeven over het leggen van de verbinding naar andere instrumenten. De workshop biedt een vliegende start wanneer je met BordjeVol gaat werken.

Middelen

BordjeVol bestaat uit een set speelkaarten en een set werkbladen. De sets worden aan mantelzorgers ter beschikking gesteld door een (zorg- of welzijns-) organisatie. De mantelzorger vult de werkbladen in en kan deze houden. Afhankelijk van de aangeschafte versie kan de mantelzorger ook de speelkaarten houden of blijven deze in eigendom van de betreffende organisatie. Tijdens de workshop leer je hoe je mantelzorgers het best kunt begeleiden.

Praktisch

  • Deelnemers: Minimaal 12 en maximaal 30 deelnemers per groep
  • Trainingsduur: 3 uur
  • Registerplein: 3 registerpunten

Reacties van deelnemers

“Tijdens de workshop zit de vaart er goed in. Je krijgt veel praktische informatie en er is ook genoeg tijd om met instrumenten te oefenen.

“BordjeVol valt positief op tussen de mantelzorgscans: de kaartjes zijn heel intuïtief, het is een fijne manier om het gesprek aan te gaan. Het is ook confronterend, maar dat is juist effectief.”

Incompany

Wil je de Workshop BordjeVol incompany organiseren? Stuur dan een mail naar info@bordjevol.nl.

Accreditatie

De workshops zijn per 5-12-19 geaccrediteerd met 3 punten voor de volgende beroepsgroepen: mantelzorgmakelaars, sociaal werkers, maatschappelijk werkers, cliëntondersteuners, sociaal agogen, GGZ agogen en Gezinshuisouders.

Samenwerking

MantelzorgNL biedt deze workshop aan vanuit haar samenwerking met Wijzelf. De workshop wordt door trainers van Wijzelf verzorgd.

Bekijk alle trainingen voor vrijwilligers.