Ga naar de inhoud

Vacature Sociaal ondernemende projectmanager

Ben jij de sociaal ondernemende projectmanager die hart en hoofd weet te combineren? Wil jij met een zakelijk en betrokken werkwijze bijdragen aan de ondersteuning voor de 5 miljoen mantelzorgers in Nederland, zodat zij hun zorgtaken optimaal kunnen uitvoeren? Ben jij ondernemend, weet je kansen in de markt te verzilveren? Kun jij gemakkelijk schakelen en afhankelijk van de situatie een inspirerende, motiverende of een coachende houding aannemen?  Zie jij kansen en uitdagingen in de markt en weet jij die te vertalen naar producten en diensten waar echt behoefte aan is? Grijp dan je kans!

MantelzorgNLPRO  is direct gelieerd aan de vereniging MantelzorgNL. Wij willen MantelzorgNLPRO  verder professionaliseren vanuit een tweeledige ambitie. Allereerst de maatschappelijke ambitie om de positie van de mantelzorger te versterken. Daarnaast de ambitie om van MantelzorgNLPRO een goed functionerende en rendabele sociale onderneming te maken. Hiervoor zijn wij op zoek naar een:

Sociaal ondernemende projectmanager

32 uur per week

De functie 

Als sociaal ondernemende projectmanager draag je bij aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen van MantelzorgNLPRO en haar moederorganisatie, de vereniging MantelzorgNL, als geheel. Je zorgt ervoor dat het ondernemerschap, marketing en verkoop binnen MantelzorgNLPRO wordt geprofessionaliseerd en dat werkende effectieve processen, zoals relatiebeheer en acquisitie in gang worden gezet.

 Je werkt in een matrixorganisatie met professionals die voor zowel de vereniging als MantelzorgNLPRO worden ingezet. Je zoekt dan ook de verbinding en creëert draagvlak om zo de kennis van medewerkers in te kunnen zetten. Hierbij heb je nadrukkelijk oog voor de positie en het imago van de vereniging. Je ontwikkelt marketing- en verkoopbeleid, initieert de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten die MantelzorgNLPRO vervolgens in de markt zet. Je zorgt voor operationalisering in effectieve marketing- en verkoopactiviteiten met als doel succesvolle acquisitie van opdrachten. Je versterkt de competenties bij medewerkers op onderwerpen als ondernemerschap, marketing en (adviserende) verkoop. Je bouwt en onderhoudt een professioneel in- en extern relatienetwerk en maakt hier ook gebruik van. Als project-manager leg je direct verantwoording af aan de bestuurder en geeft deze gevraagd en ongevraagd advies over organisatorische (en inhoudelijke) vraagstukken. Op basis van tussentijdse rapportages overleg je periodiek met programmaleiders en de bestuurder over de inhoudelijke koers van MantelzorgNLPRO, de kansen en de risico’s.

Wat verwachten wij

Je weet ontwikkelingen in de markt te signaleren en  te vertalen naar een portfolio welke is toegespitst op de doelgroepen. Je durft out-of-the box te denken en je houdt ons scherp. Je hebt verfrissende ideeën. Door je enthousiasme, je overtuigingskracht en je verbindende kwaliteiten, ben je in staat om collega’s mee te nemen en in beweging te krijgen. Je hebt lef en moed, gebruikt je gezonde verstand en gaat uit van kansen maar je hebt wel oog voor eventuele risico’s. Hierdoor lever je een bijdrage aan de door-ontwikkeling en verdere professionalisering van MantelzorgNLPRO.

Functie-eisen

  • Kennis en ervaring met ondernemerschap, marketing, verkoop en projectmanagement op WO-niveau.
  • Kennis en ervaring op het gebied van strategie- en organisatieontwikkeling, verandermanagement, risicomanagement, productontwikkeling, relatiemanagement en acquisitie.
  • Vaardigheden om doelstellingen helder te formuleren, het aanbrengen van structuren en optimaliseren van werkprocessen binnen de organisatie.
  • Vaardigheden voor het functioneel aansturen en coachen van medewerkers en het aangaan en onderhouden van relaties met stakeholders.
  • Een proactieve, klantgerichte en ondernemende persoonlijkheid.

Wat bieden wij

Wij zijn een  flexibele organisatie met 40 vaste en een wisselende groep flexibele medewerkers en zetten ons in voor iedereen die belangeloos voor een naaste zorgt. Dat doen we in een collegiale sfeer en met een ondernemende instelling. Ontwikkeling vinden wij belangrijk. We willen dat de ambities van onze medewerkers gelijk blijven lopen aan die van onze organisatie. Ons persoonlijke loopbaan- en opleidings-budget is dan ook één van onze gewaardeerde arbeidsvoorwaarden.

Het gaat om een dienstverband voor 32 uur. Het salaris bedraagt minimaal € 3613,- en maximaal € 5225,-(schaal 11, CAO Sociaal Werk). Het betreft in eerste instantie een tijdelijk contract voor de duur van een jaar.

MantelzorgNL

MantelzorgNL zet zich als belangenvereniging in voor iedereen die onbetaald voor een ander zorgt. We bieden een luisterend oor, wijzen mantelzorgers de weg en doen er alles aan om hun leven gemakkelijker te maken. We vinden dat hun waardevolle werk gezien en gesteund moet worden en komen op voor hun belangen. Bij de politiek, zorginstellingen, werkgevers, gemeenten en bedrijven. Naast de vereniging kent MantelzorgNL sinds begin 2019 ook een stichting, MantelzorgNLPRO, welke zich richt op organisaties die mantelzorgers op hun beurt weer ondersteunen.

Informatie en solliciteren

Voor vragen over de functie kun je terecht bij Liesbeth Hoogendijk (06 23898705). Als je belangstelling hebt voor deze vacature stuur dan je cv en motivatiebrief uiterlijk 28 november naar Harriet Prins via personeelszaken@mantelzorg.nl. Gesprekken vinden plaats op 1 en 6 december