Ga naar de inhoud

Vacature communicatieadviseur

Ben jij een communicatieadviseur die hart en hoofd weet te combineren? Trek jij je het lot aan van de bijna 5 miljoen mantelzorgers in Nederland? Wil jij met een zakelijk en betrokken werkwijze bijdragen aan de ondersteuning voor die mantelzorger, zodat die zijn zorgtaken optimaal kan doen?

MantelzorgNL is de landelijke vereniging van en voor mantelzorgers. We bieden (professionele) ondersteuning voor iedereen die belangeloos zorgt voor een ander.

In verband met het vertrek van een collega zijn wij per direct op zoek naar een

Communicatieadviseur (32 uur per week)

Functie

In deze functie draag je zorg voor de ontwikkeling en uitvoering van het communicatiebeleid van MantelzorgNL. Je ontwikkelt in samenspraak met de programmaleider het jaarplan voor communicatie, in afstemming met collega’s binnen het team en projectleiders in de organisatie. Uit dit jaarplan vloeien vele activiteiten voort waar je verantwoordelijk voor bent of een actieve bijdrage aan levert:

 • Je bewaakt de huisstijl.
 • Je voert de regie (je bedenkt, creëert, en coördineert) over de online en offline communicatie-uitingen.
 • Je zorgt voor aantrekkelijke online en offline campagnes.
 • Je werkt mee aan diverse projecten waarbij jij de communicatieactiviteiten bedenkt en uitvoert, je een adviserende rol hebt, je de voortgang coördineert en de resultaten analyseert.
 • Je houdt de rapportages en budgetten zorgvuldig bij.
 • Je bent er, samen met de persvoorlichter, verantwoordelijk voor dat MantelzorgNL goed bereikbaar is voor media.

Je bent een communicatieprofessional met een hands-on mentaliteit en kunt zelfstandig opereren van strategisch tot operationeel niveau. Je bent ondernemend en kan de Corporate communicatie aan marketingcommunicatiedoelen en –activiteiten verbinden. Je schrijft vlot, bent sterk in het redigeren van teksten en bekend met social media. MantelzorgNL is een ‘platte organisatie’ en we werken projectmatig. Binnen het team Marketing & Communicatie vervul jij wel de coördinerende rol.

Functie-eisen

 • Minimaal HBO-opleiding, richting Communicatie.
 • Aantoonbare ervaring op het gebied van marketingcommunicatie.
 • Ervaring met het maken en uitvoeren van (strategische) communicatieplannen.
 • Aantoonbare redactionele vaardigheden en uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
 • Bedreven met verschillende online systemen: waaronder WordPress, Coosto en Mailcamp.
 • Ervaring met persvoorlichting.
 • Resultaatgerichte en flexibele werkhouding met een sterke hands-on mentaliteit.

Wat bieden wij

Een afwisselende functie binnen een flexibele organisatie met 40 vaste en een wisselende groep flexibele medewerkers. Wij zetten ons in voor iedereen die belangeloos voor een naaste zorgt. Dat doen we in een collegiale sfeer en met een ondernemende instelling. Ontwikkeling vinden wij belangrijk. We willen dat de ambities van onze medewerkers gelijk blijven lopen aan die van onze organisatie. Ons persoonlijke loopbaan- en opleidingsbudget is dan ook één van onze gewaardeerde arbeidsvoorwaarden.

Het gaat om een dienstverband van een jaar voor 32 uur per week, met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris bedraagt minimaal € 3.431,- en maximaal  € 4.830,- (schaal 10 CAO Sociaal Werk, bij een volledige werkweek van 36 uur).

Ons kantoor is in Zeist.

Over MantelzorgNL

MantelzorgNL zet zich als belangenvereniging in voor iedereen die onbetaald voor een ander zorgt. We bieden een luisterend oor, wijzen mantelzorgers de weg en doen er alles aan om hun leven gemakkelijker te maken. We vinden dat hun waardevolle werk gezien en gesteund moet worden en komen op voor hun belangen. Bij de politiek, zorginstellingen, werkgevers, gemeenten en bedrijven.

Informatie en solliciteren

Voor vragen over de functie kun je terecht bij Bronne Pot 06 2288 6581. Als je belangstelling hebt voor deze vacature, stuur dan je cv en motivatiebrief uiterlijk 3 juli a.s. naar Harriet Prins via personeelszaken@mantelzorg.nl. Gesprekken vinden plaats op 7 juli (eerste ronde) en 12 juli (tweede ronde) op ons kantoor in Zeist.