Vacature communicatiemedewerker (24 uur)

Je bent een praktisch ingestelde communicatiemedewerker die openstaat voor een rol met meer impact, in samenwerking met een ervaren team binnen een maatschappelijk relevante organisatie. Dan is dit jouw volgende stap!

MantelzorgNL is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een naaste. Ook ondersteunt en adviseert MantelzorgNL professionals en gemeenten in hun samenwerking met mantelzorgers.

De communicatiemedewerker is de verbindende schakel bij MantelzorgNL

Als communicatiemedewerker heb je een centrale rol in de organisatie en veel interne en externe contacten. Er is altijd een aantal projecten actueel waarin je ondersteunt vanuit jouw expertise. Daarnaast is er een aantal terugkerende taken waarin je een sleutelrol hebt. Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren onder meer:

 • Het bijdragen aan verschillende projecten waarbij je communicatieactiviteiten bedenkt en operationeel jouw bijdrage levert. Denk hierbij aan begeleiden van fotoshoots, de briefing van externe specialisten en ander praktische zaken;
 • Het verzorgen van de digitale nieuwsbrieven die voor verschillende doelgroepen worden vormgegeven
 • Het maken van content voor de verschillende social media kanalen
 • Het doorontwikkelen van de sociale mediastrategie samen met collega’s. Je initieert kansen, bedenkt een aanpak, voert uit en monitort deze gericht op het versterken van de interactie met de doelgroepen van MantelzorgNL. .

Dit is jouw werkplek en het team bij MantelzorgNL in Zeist

Je hebt een geweldige werkplek! Het kantoor is onderdeel van een groter gebouw, gelegen in een prachtig bosgebied. Er is ruime parkeergelegenheid en er zijn goede ov-verbindingen.

De kantoorruimte is licht, open en speels opgedeeld in ruimten die uitnodigen tot interactie en een prettige manier van samenwerken.

Je werkt nauw samen binnen het MarCom-team met twee collega’s van marketing, een persvoorlichter, een specialist voor online en de senior communicatieadviseur die het aanspreekpunt is voor het gehele team.

MantelzorgNL is een platte organisatie, waarbij de onderlinge sfeer positief, opbouwend en open is. Mensen werken er met veel plezier, niet alleen vanwege de maatschappelijke relevantie, maar ook vanwege de inhoudelijke uitdaging en de prettige werksfeer.

Wat we zoeken in onze nieuwe communicatiemedewerker

In deze functie gaat het niet alleen om wat je allemaal kan, maar ook om wie je bent.

Van nature ben je een zelfstarter. Je  kan omgaan met vrijheid en verantwoordelijkheid. Je kunt verschillende projecten ‘in de lucht houden’, en in samenwerking met anderen wil je tot een goed resultaat komen. Je houdt het doel goed voor ogen, wilt de zaken goed plannen en de voortgang bewaken. Je hebt interesse in het vakgebied van communicatie, vindt het leuk om ontwikkelingen te volgen en te delen met collega’s, en je wilt je verder ontwikkelen.

Verder neem je in ieder geval mee:

 • Een afgeronde hbo opleiding in een relevante richting
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een communicatiefunctie, bij voorkeur binnen een maatschappelijke of not for profit organisatie
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal; je hebt een vlotte pen, maar ook redactionele vaardigheden
 • Kennis van verschillende onlinesystemen zoals WordPress, Coosto en Mailcamp en het vermogen deze effectief in te zetten voor de communicatiedoelstellingen

Daar staat heel wat tegenover voor jou als communicatiemedewerker

Het spreekt voor zich dat je kiest voor de baan, de mogelijkheid je talenten in te zetten voor een prachtig doel en de inspirerende samenwerking met bevlogen professionals. We bieden een jaarcontract met uitzicht op een vast contract voor 24 uur binnen de cao Sociaal Werk met alle vastgestelde primaire en secundaire voorwaarden:

 • Een salaris binnen schaal 9 van minimaal € 2.989,- tot maximaal € 4.407,- op basis van 36 uur
 • Een goede pensioenregeling volgens de cao
 • Een persoonlijk loopbaan- en ontwikkelingsbudget

 Wat je wilt weten over MantelzorgNL in Zeist

Vroeg of laat raakt het ons allemaal, het geven of ontvangen van mantelzorg. MantelzorgNL zet zich als belangenvereniging in voor iedereen die zonder vergoeding voor een ander zorgt. We bieden een luisterend oor, wijzen mantelzorgers de weg en doen er alles aan om hun mooie werk een beetje makkelijker te maken. We vinden dat hun waardevolle werk erkend en gesteund moet worden en komen in alle lagen van de maatschappij op voor hun belangen. Bij de (lokale) politiek, in de zorg, bij werkgevers en in de media zijn wij hun stem en kunnen zij op ons rekenen.

Je twijfelt niet, maar onderneemt actie. Jij bent de nieuwe communicatiemedewerker!

Bij de eerste regels wist je het al, maar bij het lezen van de hele tekst en het bezoek aan van onze website www.mantelzorg.nl en  www.mantelzorg.nl/pro ben je overtuigd.

Stuur je cv met een begeleidend schrijven die beide blijk geven van je vaardigheden, je persoonlijkheid en je ervaring aan Stephan van der Sluijs. Hij is als recruiter verbonden aan de organisatie en zal de procedure gestalte geven. Je kunt bij hem terecht voor vragen per mail via svdsluijs@dotconnect.nl of bel hem op 06 16856394. WhatsApp mag uiteraard ook. We streven ernaar om in november 2022 de eerste gesprekken af te ronden.