Vacature HR medewerker

Ben jij een HR medewerker die hart en hoofd weet te combineren? Trek jij je het lot aan van de bijna 5 miljoen mantelzorgers in Nederland? Wil jij met een zakelijk en betrokken werkwijze bijdragen aan de ondersteuning voor die mantelzorger, zodat die zijn zorgtaken optimaal kan doen?

MantelzorgNL is de landelijke vereniging van en voor mantelzorgers. We bieden (professionele) ondersteuning voor iedereen die belangeloos zorgt voor een ander.

In verband met groei van de organisatie zijn wij per direct op zoek naar een

HR medewerker (12 uur per week)

Functie

Als HR medewerker ben je mede verantwoordelijk  voor de uitvoering van ons personeelsbeleid en ben je aanspreekpunt voor HR gerelateerde zaken binnen onze organisatie. Dit doe je in samenspraak met onze HR adviseur.

Als HR medewerker zorg je voor complete en actuele personeelsdossiers, die voldoen aan de wet- en regelgeving en de cao. Je stelt arbeidsovereenkomsten op en verwerkt mutaties zoals wijzigingen in uren, salaris en werkdagen. Op verzoek stel je (kwartaal) rapportages op. Op het gebied van verzuim registreer je ziek- en betermeldingen  en volg je nauwgezet de Wet Poortwachter. Je stelt, in overleg met onze HR adviseur, hiervoor de benodigde documenten op.

Ook  op het gebied van werving en selectie heb je een belangrijke rol. Zo stel je, in overleg met de HR adviseur, vacatureteksten op en zet deze in- en extern uit. Je bevestigt sollicitaties, nodigt kandidaten uit en organiseert sollicitatiegesprekken. Daarnaast  zorg je voor een actuele beschrijving van de procedures voor onze personeelsadministratie. En je neemt deze op in ons personeelshandboek. Je luistert en kijkt goed rond en je levert actief verbetervoorstellen aan voor een verdere professionalisering van onze personeelsadministratie.

In de functie van HR medewerker gaat het niet alleen om wat je allemaal kan, maar ook om wie je bent en wat je meeneemt. Van nature ben je positief kritisch, verbindend en heb je een goed overzicht. Je hebt een empathische houding en je stelt je open voor de ander. Je bent een toegankelijk persoon en collega’s lopen makkelijk bij je naar binnen. Je staat open om te leren en je bent dan ook bereid tot het eigen maken van de noodzakelijke vakkennis en het bijhouden van ontwikkelingen op jouw vakgebied.

Functie-eisen

  • Een afgeronde personeelsopleiding op MBO-4 niveau
  • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare HR functie
  • Kennis van de CAO, arbeidsrecht en overige relevante wet- en regelgeving.
  • Je beschikt over goede sociale vaardigheden en je kunt omgaan met vertrouwelijke gegeven. Je onderhoudt immers interne en externe contacten waarbij deze competentie zeer belangrijk zijn. Daarbij is een tactvolle houding, luistervaardigheid en overtuigingskracht belangrijk.
  • Je kunt je goed kunnen uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk. Dit omdat je formulieren en rapportages opstelt en voor de correspondentie met in- en externen.
  • Je kunt op de juiste wijze adviseren.
  • Je bent goed in staat om lastige teksten (denk aan wet- en regelgeving etc.) te kunnen lezen

Wat bieden wij

Je krijgt een geweldige werkplek! Het kantoor is onderdeel van een groter gebouw, gelegen in een prachtig bosgebied. Er is ruime parkeergelegenheid en er zijn goede ov-verbindingen. Onze kantoorruimte is licht, open en speels opgedeeld in ruimten die uitnodigen tot interactie en een prettige manier van samenwerken. Ons team bestaat uit 40 professionals die regelmatig op kantoor werkzaam zijn. MantelzorgNL is een platte organisatie, waarbij de onderlinge sfeer positief, opbouwend en open is. Mensen werken er met veel plezier, niet alleen vanwege de maatschappelijke relevantie, maar ook vanwege de inhoudelijke uitdaging en de prettige werksfeer.

Ontwikkeling vinden wij belangrijk. We willen dat de ambities van onze medewerkers gelijk blijven lopen aan die van onze organisatie. Ons persoonlijke loopbaan- en opleidingsbudget is dan ook één van onze gewaardeerde arbeidsvoorwaarden.

Het gaat om een dienstverband van een jaar voor 12 uur per week, met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris bedraagt minimaal € 2.792,- en maximaal  € 3.621,- (schaal 7, CAO Sociaal Werk, bij een volledige werkweek van 36 uur). Ons kantoor is in Zeist.

Over MantelzorgNL

Vroeg of laat raakt het ons allemaal, het geven of ontvangen van mantelzorg. MantelzorgNL zet zich als belangenvereniging in voor iedereen die zonder vergoeding voor een ander zorgt. We bieden een luisterend oor, wijzen mantelzorgers de weg en doen er alles aan om hun mooie werk een beetje makkelijker te maken. We vinden dat hun waardevolle werk erkend en gesteund moet worden en komen in alle lagen van de maatschappij op voor hun belangen. Bij de (lokale) politiek, in de zorg, bij werkgevers en in de media zijn wij hun stem en kunnen zij op ons rekenen.

Informatie en solliciteren

Voor vragen over de functie kun je terecht bij Harriët Prins, HR adviseur 06 23339217 of Johan Machiela, bestuurssecretaris 06 18468649 .

Als je belangstelling hebt voor deze vacature, stuur dan je cv en motivatiebrief uiterlijk 13 november a.s. naar Harriet Prins via personeelszaken@mantelzorg.nl. Gesprekken vinden plaats op 17 of 18 november 2022 op ons kantoor in Zeist.