Ga naar de inhoud

Vacature Lobbyist

Ben jij een beleidsmedewerker met lobbykwaliteiten die hart en hoofd weet te combineren? Zet jij je in voor de 5 miljoen mantelzorgers in Nederland? Wil jij met een zakelijk en betrokken werkwijze bijdragen aan de ondersteuning voor die mantelzorger, zodat die zijn zorgtaken optimaal kan doen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De vereniging MantelzorgNL is de landelijke belangenorganisatie van en voor mantelzorgers. We bieden professionele ondersteuning voor iedereen die belangeloos zorgt voor een ander.

Wij zijn per direct op zoek naar een

Lobbyist 28 uur

In deze functie

Volg je nauw de ontwikkelingen op het gebied van (in)formele zorg, in het bijzonder mantelzorg. Je houdt bij wat speelt in Den Haag en hebt contacten in de Tweede Kamer, ministerie van VWS en andere ministeries om het belang van mantelzorg onder de aandacht te brengen. Je herkent politieke, maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen en trends en weet deze te verbinden met de missie van MantelzorgNL. Je bent mede verantwoordelijk voor visieontwikkeling op actuele mantelzorg dossiers. In deze functie werk je nauw samen met collega’s uit het public affairs team.

Daarnaast bouw je voort op het huidige netwerk van stakeholders. Dit netwerk bestaat o.a. uit andere landelijke belangenorganisaties, Kamerleden, lokale en nationale beleidsmakers etc. Je bouwt dit netwerk verder uit om tot impactvolle belangenbehartiging voor MantelzorgNL te komen.

Tot slot werk je samen met collega’s aan actuele inhoudelijke dossiers en verken je de lobbykansen. Denk hier bijvoorbeeld aan dossiers als respijtzorg, wonen en zorg en andere.

Wat verwachten wij van jou

Als lobbyist weet jij hoe politiek Den Haag werkt en heb je ervaring op het terrein van belangenbehartiging. Je kent de wegen en signaleert kansen en mogelijkheden en je weet op het juiste moment te handelen. Je hebt kennis van beleidsontwikkeling, relevante wet & regelgeving (sociaal domein, zorgwetten etc.) en de ontwikkelingen rondom mantelzorg. Jij weet hoe je een project moet opzetten en afronden met een goed resultaat. Je bent goed in het formuleren van lobby-boodschappen en weet intern met collega’s af te stemmen.

We zoeken iemand met:

  • Bewezen lobby-ervaring in de Tweede Kamer
  • Kennis van de (in)formele zorgsector
  • Minimaal HBO-opleidingsniveau
  • Politiek-bestuurlijke interesse
  • Sociale vaardigheid voor het verkrijgen van draagvlak voor lobby-standpunten, adviezen, het overbruggen van belangentegenstellingen en het onderhouden van een netwerk
  • Kennis van de missie, kernwaarden en doelstellingen van MantelzorgNL, (meer)jaren beleidsplan, de lidorganisaties en leden

Wat bieden wij?

Een afwisselende functie binnen een flexibele organisatie met 40 vaste en een wisselende groep flexibele medewerkers. Wij zetten ons in voor iedereen die belangeloos voor een naaste zorgt. Dat doen we in een collegiale sfeer en met een ondernemende instelling. Ontwikkeling vinden wij belangrijk. We willen dat de ambities van onze medewerkers gelijk blijven lopen aan die van onze organisatie. Ons persoonlijke loopbaan- en opleidingsbudget is dan ook één van onze gewaardeerde arbeidsvoorwaarden.

Het gaat om een dienstverband van een jaar voor 28 uur per week, met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris bedraagt minimaal € 3.508,- en maximaal  € 4.830,- (schaal 10 CAO Sociaal Werk, bij een volledige werkweek van 36 uur).

Ons kantoor is gevestigd in Zeist en het werkgebied beslaat heel Nederland.

Over MantelzorgNL

MantelzorgNL is een personele unie.

De vereniging zet zich in als belangenbehartiger voor iedereen die onbetaald voor een ander zorgt. We bieden een luisterend oor, wijzen mantelzorgers de weg en doen er alles aan om hun leven gemakkelijker te maken. We vinden dat hun waardevolle werk gezien en gesteund moet worden en komen op voor hun belangen. Bij de politiek, zorginstellingen, werkgevers, gemeenten en bedrijven.

Binnen de stichting richten wij ons op het adviseren en trainen van professionals die werken met mantelzorgers. We doen dit vanuit de overtuiging dat professionals die het perspectief van mantelzorgers begrijpen tot betere dienstverlening en samenwerking komen.

Informatie en solliciteren

Voor vragen over de functie kun je terecht bij Bronne Pot 06 22886581 (programmaleider) en Mijke Elbers 06 14782121 (lobbyist).

Als je belangstelling hebt voor deze vacature, stuur dan je cv en motivatiebrief uiterlijk  15 mei a.s. naar Harriet Prins via personeelszaken@mantelzorg.nl. Gesprekken vinden plaats op ons kantoor in Zeist op 19 mei (1e ronde) en 23 mei (2e ronde).