Vacature Medewerkers Telefonisch Consult

Ben jij iemand die hart en hoofd weet te combineren? Trek jij je het lot aan van 5 miljoen mantelzorgers in Nederland? Wil jij met een zakelijk en betrokken werkwijze bijdragen aan de ondersteuning voor die mantelzorger, zodat die zijn zorgtaken optimaal kan doen? Dan is MantelzorgNL een organisatie voor jou.

MantelzorgNL is de landelijke vereniging van en voor mantelzorgers. We bieden (professionele) ondersteuning voor iedereen die belangeloos zorgt voor een ander.

Wij zoeken op zeer korte termijn

2 medewerkers Telefonisch Consult

(2 x 24 uur per week, voor één jaar)

 

Functie

Door corona krijgen wij veel meer vragen van mantelzorgers, daarom willen we ons team nu tijdelijk uitbreiden met twee medewerkers Telefonisch Consult. Met jouw hulp kunnen we mantelzorgers extra ondersteunen en ze helpen hun situatie te verbeteren.

Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit het telefonisch, per mail en via Whatsapp beantwoorden van vragen, van onder andere mantelzorgers en van professionals die in hun werk te maken hebben met mantelzorgers. De vragen gaan over een breed scala aan onderwerpen. Daarbij kun je denken aan vragen over zorgaanvragen, wonen, financiën, respijtzorg en het combineren van werk en mantelzorg.

Financiering voor deze functie zit nu nog in de besluitvormingsfase van de subsidieverstrekker. De start van deze functie ligt bij voorkeur zo kort mogelijk nadat ‘groen licht’ gegeven is door de subsidieverstrekker.

Wat verwachten wij

Jij bent een servicegerichte collega die de wet- en regelgeving op het sociaal domein en/of rondom zorg & welzijn goed kent, met name op het gebied van mantelzorg. Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen en je houdt deze bij. Ook ken je de sociale kaart.

Je hebt uitstekende telefonische gespreksvaardigheden en je kunt je ook schriftelijk goed uitdrukken. Je digitale vaardigheden zijn goed. Je hebt een analytisch werk- en denkniveau. En je werkt graag samen in een team.

Verder beschik je over een relevante HBO opleiding, bijvoorbeeld Social Work, SJD, mantelzorgmakelaar of mantelzorgconsulent.

Omdat het een tijdelijke functie voor een jaar betreft, zoeken wij twee mensen die na een korte inwerkperiode direct uit de startblokken zelfstandig de vragen die binnenkomen beantwoorden. Uiteraard met back-up van een ervaren collega.

Wat bieden wij

MantelzorgNL is een kleine, hechte en flexibele netwerkorganisatie met ruim 35 medewerkers. Je gaat werken in Zeist in een team van zes betrokken en deskundige collega’s.

Het gaat om een tijdelijk dienstverband van een jaar voor 16 tot 32 uur per week. De functie is ingeschaald in schaal 8, CAO Sociaal Werk.

Ontwikkeling vinden wij belangrijk, het persoonlijke loopbaan- en opleidingsbudget is een van onze best gewaardeerde arbeidsvoorwaarden.

Over MantelzorgNL

MantelzorgNL zet zich als belangenvereniging in voor iedereen die onbetaald voor een ander zorgt. We bieden een luisterend oor, wijzen mantelzorgers de weg en doen er alles aan om hun leven gemakkelijker te maken. We vinden dat hun waardevolle werk gezien en gesteund moet worden en komen op voor hun belangen, bij de politiek, zorginstellingen, werkgevers, gemeenten en bedrijven.

Informatie en solliciteren

Voor vragen over de functie kun je terecht bij Bronne Pot (programmaleider) 06 22886581 of bij Irene Sluis en Janine van Diest (medewerkers Mantelzorglijn)  030 7606055.

Als je belangstelling hebt voor deze vacature stuur dan je cv en motivatiebrief uiterlijk 16 mei a.s. naar Harriet Prins via personeelszaken@mantelzorg.nl. Geef daarbij ook een  indicatie van het aantal uren dat je per week beschikbaar bent voor de functie. Gesprekken vinden bij voorkeur plaats op ons kantoor in Zeist en anders online op 19 mei.