Vacature senior communicatieadviseur

Je bent een ervaren communicatieadviseur die makkelijk schakelt van strategisch niveau naar operationele realisatie. Nu sta je open voor een rol met meer impact, in samenwerking met een ervaren team binnen een maatschappelijk relevante organisatie. Dan is dit jouw volgende stap!

MantelzorgNL is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een naaste. Ook ondersteunt en adviseert MantelzorgNL professionals en gemeenten in hun samenwerking met mantelzorgers.

De senior communicatieadviseur is de verbindende schakel bij MantelzorgNL

Positionering, strategie en coördinatie

Als senior communicatieadviseur heb je een centrale en coördinerende rol binnen het marketingcommunicatieteam en de organisatie. Vanuit het jaarplan van de organisatie denk je mee over de positionering van MantelzorgNL, ontwikkelt de strategie, zet de lijnen uit voor het communicatiebeleid en geeft daar samen met het team vorm aan. Om de afdeling naar een hoger plan te trekken, kijk je naar verbeteringen van de processen rondom de interne en externe communicatie. Je onderhoudt contact met externe partijen relevant op jouw vakgebied.

Marketingcommunicatie projecten

Naast het beleid is er altijd een aantal projecten actueel. Deze volgen globaal uit het jaarplan en jij weet deze te vertalen naar een jaarplanning. Overleg en afstemming met de andere teamleden en projectleiders zie je als vanzelfsprekend. Hieruit komt een aantal doelgerichte actiepunten waar je zelf een actieve en uitvoerende rol in hebt èn de regie houdt over het geheel. Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren onder meer:

 • Het bedenken en (mede)vormgeven van aantrekkelijke online- en offlinecampagnes
 • Het bijdragen aan verschillende projecten waarbij je communicatieactiviteiten bedenkt, een adviserende rol hebt en de inhoudelijke boodschap en de vorm toetst aan de doelen van het communicatieplan en de huisstijl
 • Het overzicht houden over de verschillende projecten, inclusief de bewaking van de voortgang, de budgetten en de rapportages aan het bestuur
 • Je bent het aanspreekpunt voor jouw MarCom collega’s en helpt hen bij vragen.

Je houdt nauw overleg met de programmaleider op inhoud en algemene voortgang en de bestuurder op strategische ontwikkeling.

Dit is jouw werkplek en het team bij MantelzorgNL in Zeist

Je hebt een geweldige werkplek! Het kantoor is onderdeel van een groter gebouw, gelegen in een prachtig bosgebied. Er is ruime parkeergelegenheid en er zijn goede ov-verbindingen.

De kantoorruimte is licht, open en speels opgedeeld in ruimten die uitnodigen tot interactie en een prettige manier van samenwerken.

Je werkt nauw samen met twee collega’s marketing, een persvoorlichter, een specialist voor online en een medewerker communicatie.

MantelzorgNL is een platte organisatie, waarbij de onderlinge sfeer positief, opbouwend en open is. Mensen werken er met veel plezier, niet alleen vanwege de maatschappelijke relevantie, maar ook vanwege de inhoudelijke uitdaging en de prettige werksfeer.

Wat we zoeken in onze nieuwe senior communicatieadviseur

In deze functie gaat het niet alleen om wat je allemaal kan, maar ook om wie je bent.

Van nature ben je positief kritisch, verbindend en heb je een goed overzicht. Je kunt complexe projecten ‘in de lucht houden’, mensen voor je winnen en samen tot een goed resultaat komen. Daarbij kun je flexibel schakelen van abstract strategisch naar praktische uitvoering en omgekeerd. Je creativiteit uit zich in vindingrijk pragmatisme: zelf de mouwen opstropen, verantwoordelijkheid nemen en zaken goed regelen met de focus op het eindresultaat. Je hebt een gevoelig oog voor relevante ontwikkelingen en innovaties binnen jouw vakgebied en zoekt altijd naar mogelijkheden deze creatief te integreren.

Verder neem je in ieder geval mee:

 • Een afgeronde hbo/wo opleiding in een relevante richting
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare marketingcommunicatiefunctie met aantoonbare strategische aspecten, zoals het coördineren in een team en het vormgeven van communicatiebeleid en communicatieplannen.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal; je hebt een vlotte pen, maar ook redactionele vaardigheden
 • Beheersing van verschillende onlinesystemen als WordPress, Coosto en Mailcamp en het vermogen deze effectief in te zetten voor de communicatiedoelstellingen
 • Ervaring met persvoorlichting is een streepje voor!

Daar staat heel wat tegenover voor jou als senior communicatieadviseur

Het spreekt voor zich dat je kiest voor de baan, de mogelijkheid je talenten in te zetten voor een prachtig doel en de inspirerende samenwerking met bevlogen professionals. We bieden een jaarcontract met uitzicht op een vast contract voor 32 uur binnen de cao Sociaal Werk met alle vastgestelde primaire en secundaire voorwaarden:

 • Een salaris binnen schaal 10 van minimaal € 3.431,- tot maximaal € 4.830,- op basis van 36 uur
 • Een goede pensioenregeling volgens de cao
 • Een persoonlijk loopbaan- en ontwikkelingsbudget

Wat je wilt weten over MantelzorgNL in Zeist

Vroeg of laat raakt het ons allemaal, het geven of ontvangen van mantelzorg. MantelzorgNL zet zich als belangenvereniging in voor iedereen die zonder vergoeding voor een ander zorgt. We bieden een luisterend oor, wijzen mantelzorgers de weg en doen er alles aan om hun mooie werk een beetje makkelijker te maken. We vinden dat hun waardevolle werk erkend en gesteund moet worden en komen in alle lagen van de maatschappij op voor hun belangen. Bij de (lokale) politiek, in de zorg, bij werkgevers en in de media zijn wij hun stem en kunnen zij op ons rekenen.

Je twijfelt niet, maar onderneemt actie. Jij bent de nieuwe senior communicatieadviseur!

Bij de eerste regels wist je het al, maar bij het lezen van de hele tekst en het bezoek aan onze website www.mantelzorg.nl ben je overtuigd.

Stuur je cv met een begeleidend schrijven die beide blijk geven van je vaardigheden, je persoonlijkheid en je ervaring aan Stephan van der Sluijs van dotconnectgroup. Hij is als recruiter verbonden aan de organisatie en zal de procedure gestalte geven. Je kunt bij hem terecht voor vragen per mail via svdsluijs@dotconnect.nl of bel hem op 06 16856394. WhatsApp mag uiteraard ook. We streven ernaar om in september 2022 de eerste gesprekken af te ronden.