Vacature Sociaal-Juridisch Dienstverlener

Ben jij iemand die hart en hoofd weet te combineren? Trek jij je het lot aan van 5 miljoen mantelzorgers in Nederland? Wil jij met een zakelijk en betrokken werkwijze bijdragen aan de ondersteuning voor die mantelzorger, zodat die zijn zorgtaken optimaal kan doen? Dan is MantelzorgNL een organisatie voor jou.

MantelzorgNL is de landelijke vereniging van en voor mantelzorgers. We bieden (professionele) ondersteuning voor iedereen die belangeloos zorgt voor een ander.

Wij zoeken op zeer korte termijn een

Sociaal-Juridisch Dienstverlener

(2 x 9 uur of 18 uur per week)

Functie

Het ministerie van VWS stelt tijdelijk extra geld beschikbaar, zodat mantelzorgers die mede door corona klem zitten snel verder geholpen kunnen worden door Juridisch Advies.

Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit cliëntondersteuning bij complexe zaken. Dit houdt in dat je aan mantelzorgers advies-op-maat geeft en namens mantelzorgers bemiddelt en bezwaarschriften maakt. Deze (praktische) ondersteuning ligt op diverse terreinen, zoals het gezondheidsrecht, sociale zekerheid, arbeid & zorg en wonen.

Je biedt een luisterend oor, analyseert de situatie en je draagt mogelijke oplossingen aan. Je doet dit telefonisch, schriftelijk en per mail.

Daarnaast verricht je andere regulaire taken voor Juridisch Advies zoals het geven van informatie, praktische ondersteuning en advies over wet & regelgeving aan mantelzorgers maar ook aan MantelzorgNL, bij MantelzorgNL aangesloten organisaties en andere relevante doelgroepen.

Financiering voor deze functie bevindt zich nu nog in de besluitvormingsfase van de subsidieverstrekker. De start van deze functie ligt bij voorkeur zo kort mogelijk nadat ‘groen licht’ gegeven is door de subsidieverstrekker.

Wat verwachten wij

Jij bent een servicegerichte collega die de wet- en regelgeving rondom mantelzorg goed kent en ook bijhoudt. Ook ben je op de hoogte van de sociale kaart.

Je kunt je schriftelijk uitstekend uitdrukken en je beschikt over goede telefonische gesprekstechnieken. Je digitale vaardigheden zijn goed. Je bent goed in staat om juridische vraagstukken op te lossen door het vergaren van relevante informatie. Je hebt ervaring met het werken in projecten en je hebt een analytisch werk- en denkniveau.

Verder beschik je over een relevante HBO opleiding, bijvoorbeeld SJD, HBO-rechten of opleiding tot Mantelzorgmakelaar.

Wat bieden wij

MantelzorgNL is een kleine, hechte en flexibele netwerkorganisatie met ruim 35 medewerkers. Je gaat werken in Zeist.

Het gaat om een tijdelijk dienstverband van een jaar voor 2 x 9 of 18 uur per week.

De functie is ingeschaald in schaal 8, CAO Sociaal Werk. Ontwikkeling vinden wij belangrijk, het persoonlijke loopbaan- en opleidingsbudget is een van onze best gewaardeerde arbeidsvoorwaarden.

Over MantelzorgNL

MantelzorgNL zet zich als belangenvereniging in voor iedereen die onbetaald voor een ander zorgt. We bieden een luisterend oor, wijzen mantelzorgers de weg en doen er alles aan om hun leven gemakkelijker te maken. We vinden dat hun waardevolle werk gezien en gesteund moet worden en komen op voor hun belangen. Bij de politiek, zorginstellingen, werkgevers, gemeenten en bedrijven.

Informatie en solliciteren

Voor vragen over de functie kun je terecht bij Bronne Pot 06 22886581 of bij Gerdien Buesink 030 6592222.

Als je belangstelling hebt voor deze vacature stuur dan je cv en motivatiebrief uiterlijk 16 mei a.s. naar Harriet Prins via personeelszaken@mantelzorg.nl. Gesprekken vinden bij voorkeur plaats op ons kantoor in Zeist en anders online op 25 mei.