Vacature: Marketeer

Ben jij een marketeer die hart en hoofd weet te combineren? Trek jij je het lot aan van de meer dan 4 miljoen mantelzorgers in Nederland? Wil jij met een zakelijk en betrokken werkwijze bijdragen aan de ondersteuning voor die mantelzorger, zodat die zijn zorgtaken optimaal kan doen?

MantelzorgNL is de landelijke vereniging van en voor mantelzorgers. We bieden (professionele) ondersteuning voor iedereen die belangeloos zorgt voor een ander.

 Marketeer (m/v) voor 36 uur per week

De functie

MantelzorgNL is een kleine, flexibele netwerkorganisatie die de belangen behartigt van mantelzorgers. Voor onze inkomsten zijn wij afhankelijk van de financiering van projecten en de bijdragen van abonnementhouders, leden en donateurs. Jouw taak is om de diensten en producten van MantelzorgNL zo voor het voetlicht te brengen dat wij opdrachtgevers en leden aan ons binden. Je denkt mee in de strategie en ontwikkelt het marketingplan. Deze vertaal je in creatieve multimediale acties, waar het kan in samenwerking met andere (commerciële) partijen.

Onderdeel van deze functie is het ondersteunen van de MantelzorgNL Academie waarin jij het eerste aanspreekpunt voor zowel klanten en relaties als voor de trainers bent. Jij zorgt ervoor dat het hele offertetraject uitstekend verloopt.

Wat zoeken wij?

Het team marcom bestaat uit 5 gedreven mensen. We zoeken iemand die ons team en de organisatie goed aanvult. Niet alleen met kennis en ervaring, maar ook in karakter. Wat zoeken we?

Je bent een rasechte marketeer die vanuit een duidelijke strategie graag producten, acties en campagnes bedenkt en samen met jouw collega’s uitvoert. Je bent goed met cijfers en bent nauwkeurig. Als nuchter persoon kun jij zo nu en dan goed uitzoomen en houd je de grote lijnen in het vizier. Ook ben je prestatiegericht en houd je de resultaten van onze acties nauwlettend in de gaten. Je bent besluitvaardig, dus als het nodig is onderneem je direct actie om bij te sturen en neem je jouw collega’s daarin mee.

Wat doe je zoal:

Marketingcampagnes

 • In afstemming met de communicatieadviseur ontwikkel je het marketingplan op basis van jaarplannen en de langetermijnstrategie van MantelzorgNL en in- en externe ontwikkelingen. Je vertaalt het marketingplan in creatieve campagnes (multimediaal) gericht op inkomsten creëren, ledenwerving en abonnementenwerving. Deze voer je in nauwe samenwerking met communicatie uit.
 • Ontwikkelt proposities (product-marktcombinaties) voor de verschillende klantgroepen (leden, organisaties, bedrijven, fondsen)
 • Onderzoekt de effectiviteit van ingezette middelen in relatie tot de gestelde doelen en stelt waar nodig tijdig bij.

Projectleiding

 • Je maakt een plan, stelt prioriteiten en strakke tijdslijnen
 • Bewaakt het budget
 • Coördineert de taken van interne en externe partijen en stemt met hen af

  Netwerken en samenwerken

 • Werkt nauw samen met collega’s van het marcomteam
 • Benadert actief commerciële partijen om te komen tot langdurige samenwerkingsverbanden
 • Bouwt en onderhoudt een professioneel netwerk.

Op termijn: fondsenwerving

 • Denkt mee en ontwikkelt een plan voor fondsenwerving, welke je ook coördineert en uitvoert.

Omdat je ook de MantelzorgNL Academie ondersteunt, is het belangrijk dat je bovendien een servicegericht organisatietalent bent. Verder verwachten we van je:

 • Een (marketing)opleiding op hbo-niveau, eventueel aangevuld met NIMA A en B
 • Minimaal 5 jaar ervaring met (online) marketing, marktonderzoek, dienst- en productontwikkeling
 • Je bent maatschappelijk betrokken
 • Ervaring of affiniteit met fondsenwerving is een pré

Wat bieden wij?

Een afwisselende functie binnen een kleine, hechte organisatie. Het gaat om een dienstverband van 36 uur. Het salaris bedraagt minimaal € 3.119,- en maximaal € 4.712,- (AO Sociaal Werk). Ontwikkeling vinden wij belangrijk, het persoonlijke loopbaan- en opleidingsbudget is een van onze best gewaardeerde arbeidsvoorwaarde. In eerste instantie krijg je een contract voor een jaar, dat we bij goed functioneren graag omzetten in een vaste aanstelling. Je gaat werken in Zeist.

Over MantelzorgNL

MantelzorgNL zet zich als belangenvereniging in voor iedereen die onbetaald voor een ander zorgt. We bieden een luisterend oor, wijzen mantelzorgers de weg en doen er alles aan om hun leven gemakkelijker te maken. We vinden dat hun waardevolle werk gezien en gesteund moet worden en komen op voor hun belangen. Bij de politiek, zorginstellingen, werkgevers, gemeenten en bedrijven.

Informatie en solliciteren

Voor vragen over de functie kun je terecht bij Laurette Kamminga, 06 11410372. Als je belangstelling hebt voor deze vacature, stuur dan je cv en motivatiebrief uiterlijk 11 november a.s. naar Harriet Prins via personeelszaken@mantelzorg.nl. Gesprekken vinden plaats op 16 en 18 november.

Deze website maakt gebruik van cookies.