In het kort
Ongeveer de helft van alle Nederlanders krijgt ooit te maken met psychische problemen. Dit betekent dat u niet alleen in uw privéomgeving hiermee te maken kunt krijgen, maar ook tijdens uw werk, op de sportclub of gewoon op straat. Maar wat zijn eigenlijk veelvoorkomende psychische problemen? Hoe herkent u signalen bij iemand waarmee het niet goed gaat? Gaat u het gesprek aan? En zijn signalen van jongeren met een depressie eigenlijk anders dan bij bejaarden?
Kortom, het herkennen van signalen en hoe te handelen in bepaalde situaties kan best lastig zijn. Daarom heeft GGZ Friesland een scholingsaanbod ontwikkeld. Dit aanbod bestaat uit verschillende modules die allemaal een ander onderwerp behandelen.
Contactpersoon

GGZ Friesland
scholing@ggzfriesland.nl058-285 87 15Downloads
Heb jij ook een voorbeeld?
Deel je project dan met anderen, zodat zij er ook mee aan de slag kunnen. Dit kan eenvoudig door een beschrijving van je project in te sturen.
Zie ook deze voorbeelden
Cursus omgaan met dementie
Mantelzorgers worden in vier bijeenkomsten meegenomen in het ziektebeeld dementie en hun rol als mantelzorger en wat dit met hun doet. Casemanagers…
Respijtwijzer Helpen Zorgen
Helpen zorgen is een overzichtelijke respijtwijzer waarbij gefilterd kan worden op soorten aanbod. Het lokale aanbod wordt zichtbaar gemaakt. De respijtwijzer geeft…
Mantelzorgkaart
De Mantelzorgkaart is een blik van waardering vanuit de gemeente Groningen en Humanitas Steunpunt Mantelzorg. Vanuit het idee ‘je kunt alleen maar…