Academie
Webinar

Intimiteit en seksualiteit

Informeer mantelzorgers over lichamelijke en psychische gevolgen van ziekte die van invloed kunnen zijn op intimiteit en seksualiteit via dit webinar. De mantelzorger leert over veranderende rollen, intimiteit en seksualiteit. En hoe een nieuw evenwicht gevonden kan worden binnen de relatie.

Als organisatie kun je dit webinar afnemen voor mantelzorgers in je eigen regio.

VOOR WIE

Voor organisaties die mantelzorgers die mantelzorgers willen informeren over lichamelijke en psychische gevolgen van ziekte en de invloed hiervan op de relatie.

Duur

1 uur

LOCATIE

eigen locatie

Deelnemers

Minimaal 10, maximaal 30

Incompany

Kosten

Webinar € 570 excl. btw

Kosten met aanvullend abonnement mantelzorgondersteuning

Webinar € 460 excl. btw

Wat leert de mantelzorger?

Wanneer en partner ziek is, dan kan dat gevolgen hebben voor de intimiteit en seksualiteit. Er kunnen problemen ontstaan door de ziekte zelf en door de behandelingen die iemand ondergaat. De balans in geven en nemen verandert. De onderlinge relatie verandert doordat je rol verandert. Ben je nog wel echt de partner of ben je vooral de zorgverlener van je partner geworden?

  • De lichamelijke en psychische gevolgen van ziekte die van invloed kunnen zijn op intimiteit en seksualiteit
  • Welke stappen je zelf kunt zetten als mantelzorger
  • Hoe een nieuw evenwicht te vinden in de rollen binnen de relatie?

Het webinar is speciaal voor mantelzorgers van alle leeftijden, die zorgen voor hun partner. De mantelzorger mag alleen, maar ook samen met zijn of haar partner komen.

Trainers / sprekers

Wieke Hengeveld

Wieke is beleidsmedewerker bij MantelzorgNL. Naast een universitaire studie met een specialisatie in gender en seksualiteit heeft zij ook een opleiding tot consulent seksuele gezondheid afgerond. Deze kennis combineert ze met werkervaring in verschillende takken van zorg, welzijn en onderwijs.

Henk Elzevier

Henk Elzevier is uroloog en seksuoloog en voorzitter van de Stichting Sick & Sex.

Gerelateerde trainingen

Alle gerelateerde trainingen
Webinar
Zorgverzekeringen

1 uur, eigen locatie

Tijdens dit webinar nemen we de mantelzorger mee in de wereld van zorgverzekeringen. We beginnen bij de basis en bespreken alle aspecten…

Lees meer
Webinar
Zorgwetten

1 uur, eigen locatie

Informeer mantelzorgers over de 4 zorgwetten waar ze mee te maken kunnen hebben. Dit webinar kun je aanbieden aan mantelzorgers in jouw…

Lees meer
Webinar
Goed vertegenwoordigd

1 uur, eigen locatie

Wat regel je in een levenstestament? Waarom is een levenstestament van belang? En wat houdt de taak van belangenbehartiger in de praktijk…

Lees meer
Training
Familiegesprek

2 dagdelen, eigen locatie

Een aandoening, ziekte of een ingrijpende gebeurtenis raakt niet alleen degene die het overkomt, maar heeft impact heeft op de hele familie….

Lees meer