Nieuws

Campagnemateriaal voor de Week van de Jonge Mantelzorger is nu beschikbaar

Van 1 tot en met 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger, waarin we jaarlijks aandacht vragen voor kinderen en jongeren die opgroeien met zorg thuis. De campagnematerialen zijn nu beschikbaar.

Voor jonge mantelzorgers zijn hun zorgen vaak zo vanzelfsprekend dat ze zelf niet eens beseffen dat ze mantelzorger zijn. Deze kinderen en jongeren hebben thuis extra zorgtaken, maken zich zorgen of missen de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Veel meer dan de meeste mensen denken. Daarom is het thema van deze week Meer dan je denkt.

Campagne Meer dan je denkt

Meer dan je denkt is bedoeld om mensen bewust te maken van jonge mantelzorgers en hun zorgen. De campagne laat ook zien wat jij zelf eventueel voor hen kan betekenen. Het richt zich op iedereen in hun omgeving, van buren tot leraren, van vrienden tot voetbaltrainers. Een klein gebaar, zoals vragen hoe het gaat, doet al meer dan je denkt!

Toolkit met campagnemateriaal

Doe je ook mee? Op de website Week van de Jonge Mantelzorger vind je een toolkit met campagnevideo’s, campagneposters, social media berichten en meer. Voor iedereen vrij te gebruiken in de Week van de Jonge Mantelzorger.

De Week van de Jonge Mantelzorger is een initiatief van de Strategische Alliantie Jonge Mantelzorg, MantelzorgNL is één van de partners.