Nieuws

Jonge mantelzorgers in gesprek met kinderminister Mariam Yousfi

Donderdag 16 mei is er een veldbezoek georganiseerd met kinderminister Mariam Yousfi (13 jaar) aan onze partnerorganisatie Minters Mantelzorg. Minters heeft 5 jonge mantelzorgers bij elkaar gebracht om met Mariam in gesprek te gaan over de impact die mantelzorg op hun leven heeft.

Kinderminister

De kinderministers zijn aangesteld om met praktische advies te helpen het beleid beter en kindvriendelijker te maken. Mariam zal advies geven aan minister Hugo de Jonge over het thema jonge mantelzorgers.

Aanbevelingen

Tijdens het bezoek hebben we de kinderminister een pamflet gegeven over jonge mantelzorgers met aanbevelingen voor de landelijke overheid (afgeleid van onze position paper).

Week van de Jonge Mantelzorger

Van 3 t/m 9 juni vindt de Week van de Jonge Mantelzorger plaats. Deze week wordt er landelijk aandacht gevraagd voor jonge mantelzorgers door bewustwordingscampagnes, activiteiten op scholen en bijeenkomsten voor professionals, gefaciliteerd door MantelzorgNL en JMZ Pro. Om de impact van de Week van de Jonge Mantelzorger zo groot mogelijk te maken, roepen wij je op om aan te haken en activiteiten te organiseren voor of over jonge mantelzorgers.

Laat je hier inspireren!