Nieuws

Tweedaagse masterclass voor bestuurders succesvol afgesloten

De eerste editie van de Masterclass Strategie Ontwikkeling vond op 22 en 23 november plaats. Bestuurders van mantelzorgondersteunende organisaties gingen aan de slag met het thema Nadenken over de toekomst van mantelzorg(ondersteuning).

Ontwikkelingen en de toekomst van mantelzorg

Complexe maatschappelijke ontwikkelingen en de invloed hiervan op de toekomst van mantelzorg werd besproken. Ook gingen de deelnemers aan de slag met de opgedane kennis en inzichten om deze naar de eigen organisatie te vertalen.

Expertrol mantelzorg

Doel van MantelzorgNL is om in heel het land bestuurders te equiperen om de expertrol, als bestuurder voor mantelzorgbeleid, op zich te nemen en deze ook als ambassadeur uit te kunnen dragen in het land.

Ben je benieuwd naar de opgedane kennis en inzichten van deze zeer betrokken deelnemers? Graag delen wij het programma van deze tweedaagse masterclass strategie ontwikkeling en blikken we terug op deze inspirerende dagen.

Betoog over meer gelijkwaardigheid

Zo wist Pieter Hilhorst mooi de tijd waarin we leven te duiden in zijn betoog over Meer gelijkwaardigheid tussen zorg en informele zorg. Met als give away van de dag om verandering in de zorg voor elkaar te krijgen: ‘het is allemaal zo vanzelfsprekend, maar zo moeilijk in de praktijk te brengen.’

Nieuwe inzichten op het gebied van Passende Zorg en welzijnswerk zijn opgedaan door het verhaal van Edwin Levels. Ook de discussies met collega’s waren waardevol en leverden nieuwe inzichten op.

‘Het was inspirerend, zowel op inhoud als op netwerk.’

Meer van dit?

Vol voldoening kijken we terug op deze tweedaagse met deze betrokken bestuurders. De quote ‘Hier willen we meer van!’ nemen we ten harte.

MantelzorgNL wil in 2023 weer een tweedaagse masterclass organiseren voor bestuurders en directeuren van welzijnsorganisaties en steunpunten. Deze zal in november plaatsvinden. Exacte datum en verdere gegevens volgen nog.