Nieuws

Tweede Kamer maakt 500.000 euro vrij voor mantelzorg informatiepakketten

De Tweede Kamer stemde gisteren voor een amendement van D66, waarin 500.000 euro vrijgemaakt wordt voor een informatiepakket voor mantelzorgers. MantelzorgNL ontwikkelde dit idee samen met D66 zorgwoordvoerder Vera Bergkamp. Mantelzorgers zullen hierdoor al tijdig op de hoogte worden gebracht van lokale en landelijke ondersteuningsmogelijkheden.

Mantelzorgers kloppen vaak (te) laat aan bij het lokale steunpunt of de gemeente voor ondersteuning. Dit komt onder andere doordat veel mensen niet weten wat die ondersteuningsmogelijkheden precies zijn.

Ben je als mantelzorger al eerder op de hoogte van wat er mogelijk. En maak je er ook tijdig gebruik van als daar behoefte aan is, dan kan dat overbelasting voorkomen en tegengaan.

Antwoord op vragen

Waar kun je terecht als mantelzorger? Waar vind je de ondersteuning in je gemeente? Wat betekent het om mantelzorger te zijn? Waar moet je op letten?

De mantelzorg informatiepakketten zullen we de komende tijd samen met de gemeenten, mantelzorgsteunpunten en zorgkantoren ontwikkelen.