Nieuws

Voorbereiden op later met de Mantelzorg Simulator

De Mantelzorg Simulator is een installatie die op een speelse, maar ook confronterende en persoonlijke manier inzicht geeft in wat mantelzorg betekent.

In een vredig wit huisje zit je aan tafel. Iemand zorgt voor jou. Via een koptelefoon hoor je haar gedachten. Haar liefdevolle aandacht, maar ook haar bezorgdheid en de belasting die ze ervaart. Zo ervaar je in slechts drie minuten wat het geven en ontvangen van mantelzorg kan betekenen. Een confronterende beleving, zodat je aangezet wordt tot reflectie. In een persoonlijk nagesprek ontdekken we hoe je wilt dat jouw toekomst eruitziet en welke stappen je daarvoor vandaag al kan nemen.

Rianne Hanning, MantelzorgNL:

“De mantelzorg-simulator is een effectief middel in het voorbereiden van Nederlanders op later. De ervaring van 3 minuten in het huisje heeft een behoorlijke impact op de bezoekers. Ze worden echt aangezet tot nadenken over de toekomst van hun eigen rol in mantelzorg. De verwachting is dat ze die ervaring ook met anderen delen, waardoor er een golfbeweging ontstaat.”

Zelf ervaren in jouw gemeente?

De Mantelzorg Simulator kan op elke overdekte openbare plek geplaatst worden. De Simulator was al te zien op de Dutch Design Week en in de gemeenten Rotterdam (winkelcentrum Zuidplein) en Delft (Winkelcentrum De Hoven).

Wil je jouw gemeente voorbereiden op later met de Mantelzorg Simulator? Neem voor meer informatie en mogelijkheden in jouw gemeente over de Mantelzorg Simulator contact op via mantelzorgsimulator@muzus.nl.

Meer informatie

De Mantelzorg Simulator is ontwikkeld door Muzus en de Kwekerij als onderdeel van het project IDOLS*, waarin we Nederland voorbereiden op mantelzorg. Een consortium (Muzus, gemeente Rotterdam, gemeente Delft, Onderlinge ’s Gravenhage, Fundis, MantelzorgNL, de Kwekerij, Sofie van Greevenbroek, TodayTomorrow en KRO-NCRV) werkt samen aan dit vraagstuk.

MantelzorgNL doet mee in idols project