Nieuws

Waar gaat kostbare mantelzorgtijd aan op?

Gebrek aan tijd werkt overbelasting in de hand. Dat is bij mantelzorgers niet anders, blijkt wel uit de grote hoeveelheid vragen die jaarlijks bij de Mantelzorglijn binnenkomen. De grote vraag die daar onder ligt is: hoe passen de mantelzorgtaken in de vaak toch al zo drukke week? Om in kaart te brengen waar tijd aan op gaat én waar je tijd aan wilt besteden, maakte MantelzorgNL de test Waar blijft mijn tijd?

Inzicht in tijdsbesteding

Wanneer mantelzorg een te grote druk legt op het dagelijks leven is het belangrijk om eerst in kaart te brengen waar je als mantelzorger je tijd aan kwijt bent. Om daarna de vraag te stellen: wat wil ik aan mijn week veranderen? Wil je elke week boodschappen doen voor je moeder en daarna nog snel een kop koffie drinken? Of laat je ze voortaan bezorgen, zodat je echt even aandacht hebt voor elkaar? Als je erg begaan bent bij je broer met depressieve klachten, zou een ander dan stand-by kunnen staan tijdens één avond per week, zodat je zelf weer kunt gaan sporten?

Wanneer je beter in kaart kunt brengen waar je als mantelzorger tijd aan wilt besteden, kies je bewust wat jouw kostbare tijd en aandacht verdient. Omdat mantelzorgers vaak zo onvoorwaardelijk voor een ander klaar staan is de ‘Waar blijft mijn tijd?’ test juist op hen afgestemd.

Wijs mantelzorgers op de test

Wil jij mantelzorgers helpen om inzicht te krijgen in waar hun tijd naartoe gaat, zodat mantelzorgers bewust kunnen kiezen waar zij hun kostbare tijd aan besteden? Wijs ze dan op de test Waar blijft mijn tijd?  

Ga naar de test Waar blijft mijn tijd?