Publicatie

Handboek Stagebureau informele zorg

Heb je een abonnement? Bestel dan via Platform Mantelzorg

Auteur
MantelzorgNL
Uitgever
MantelzorgNL
Publicatie
Handboek
Handboek Stagebureau informele zorg

Wil jij aan de slag met stagiaires in de informele zorg? Of werk je al met stagiaires, maar wil je dat beter organiseren? Dit handboek helpt je bij het opzetten van een Stagebureau informele zorg.

Het handboek is interessant voor o.a. welzijnsorganisaties, steunpunten mantelzorg, informele zorg- of vrijwilligersorganisaties.

Dit handboek is geschreven op basis van ervaringen die MantelzorgNL opdeed in het project Stagebureau Informele Zorg, onderdeel van het landelijke programma Langer Thuis.

Van oktober 2019 tot en met juli 2020 zijn drie pilotlocaties gevolgd: Markant in Amsterdam, Contour de Twern in Tilburg en Zwolledoet! In Zwolle.

We spraken met studenten, ouderen, mantelzorgers, begeleiders, docenten van onderwijsinstellingen, managers van de pilotlocaties en andere organisaties uit het land. Bij hen haalden we ervaringen op over het inzetten en begeleiden van studenten in de informele zorg en op basis hiervan is het Handboek vorm gegeven.

We danken iedereen, en in het bijzonder de medewerkers van Markant, Contour de Twern en ZwolleDoet!. Met behulp van hun enthousiasme en inzet konden we dit handboek Informele Zorg schrijven.

Zie ook:

 

Advies en samenwerking op maat

Optimaliseer je mantelzorgbeleid

Ontdek wat onze adviseurs voor je kunnen betekenen:

  • Onderzoek
  • Innoveren
  • Op maat advies
  • Trainingen
  • Coaching on the job
Maak gebruik van onze kennis van mantelzorg