Roelie van Guldener

‘Voor mij is mantelzorg een uitdaging, helemaal in combinatie met werk. Een waarbij je leert balanceren tussen 2 werelden. De ene net zo belangrijk als de andere. En wanneer ik open in gesprek ga om mijn ervaringen/verhaal te delen, vind ik altijd een aansluiting. En dat is mooi, want samen delen is samen dragen.’

Ik ben Roelie van Guldener, en ben 57 jaar oud. Ik heb al vele jaren voor verschillende personen (binnen het gezin) mantelzorgtaken. Door de vele verschillende ziektebeelden waarmee ik te maken kreeg, kan ik nu mijn ervaringsverhaal delen met anderen. Mantelzorg loopt in privé en werk als een rode draad door mijn leven. Ik vind het van groot belang (en noodzakelijk) dat mantelzorg uit de taboesfeer komt. Het mag er veel meer zijn.

Door als voorlichter mensen, organisatie(s) of anders betrokkenen het thema mantelzorg onder de aandacht te brengen, komt de dag dat mantelzorg er gewoon bij mag horen, steeds dichterbij. Ik kan vanuit eigen ervaring voorlichting geven over mantelzorg algemeen, mantelzorg en werk, samenwerking formele zorg en mantelzorg, mantelzorgmakelaar, mentor en bewind voering.

Roelie vertelde haar verhaal bij 1Vandaag: