Nieuws

Caring Community festival: ondersteuning van mensen met psychische kwetsbaarheid

Van 24 t/m 26 maart vindt het Caring Community festival plaats. Het festival wil het taboe rondom psychische kwetsbaarheid doorbreken. En zet vooral in op verbinding tussen ggz en gemeenten

In heel Nederland groeit het besef dat we de ondersteuning voor mensen met psychische kwetsbaarheid anders aan moeten pakken. Er zijn veel inspirerende voorbeelden. Tijdens dit festival worden die bij elkaar gebracht en gedeeld.

Naastenkanaal

MantelzorgNL doet mee aan dit festival en werkt samen met oa Movisie, MIND, Ypsylon en Labyrinth in Perspectief aan een ‘naastenkanaal’. Onderwerpen die aan bod komen zijn KOPP/KOV kinderen, jonge mantelzorgers, mantelzorgondersteuning, suïcidepreventie en verbinding GGZ-sociaal domein.

Wat ga je doen?

Tijdens het festival doe je achter je laptop kennis op over zelfregiecentra, oplossingen in de wijk, handreikingen rondom bekostiging, kunst en muziekprojecten. Zo doe je inspiratie op via debat en herstelverhalen en leer je hoe je vanuit gezondheidsbeleid en regionaal preventie-akkoord een bijdrage kan leveren aan: psychische gezondheid, de normaalste zaak van de wereld!

Er is daarnaast ruimte om met elkaar af te spreken – mensen door het hele land te ontmoeten in een digitaal plein.

Deelnemers

Aan het Caring Community festival werken mee: gemeente Amsterdam, gemeente Eindhoven, Gemeente Den Bosch, gemeente Groningen, gemeente Tilburg, Movisie, De Nederlandse GGZ, Phrenos, Yucel Methode, Labyrinth in Perspectief, Zorg Belang Brabant/Zeeland, Valente, Ypsilon, Mind en Caring Community 073 – De Bossche Parade.

Wil je meer weten of je aanmelden?

Deelname is gratis maar niet vrijblijvend. Kijk op de website en bestel je tickets: Caring Community – Het festival voor en door elkaar