Nieuws

In nieuwe corona-maatregelen ook aandacht voor wat menselijk noodzakelijk is

Tijdens de persconferentie van 13 oktober maakten premier Rutte en minister De Jonge nieuwe, strengere coronamaatregelen bekend. Nederland gaat vanaf 14 oktober 22:00 uur in een gedeeltelijke lockdown. Het doel is sociale contacten en reisbewegingen en daarmee de kans op besmetting nog meer te verminderen. MantelzorgNL is blij dat er in deze maatregelen aandacht is voor het evenwicht tussen wat medisch en wat menselijk noodzakelijk is.

Zoveel mogelijk behouden van wat de dag kleur geeft
De eerste coronagolf heeft in verpleeghuizen en andere zorginstellingen veel verdriet gebracht. Corona maakt mensen kwetsbaar. Niet alleen het virus is gevaarlijk, maar ook het verlies van veel van wat de dag kleur geeft. Premier Rutte gaf daarom aan dat het belangrijk is dat bezoek in verpleeghuizen onder voorwaarden mogelijk blijft. Elk verpleeghuis maakt hiervoor een plan. Ook is aangegeven dat thuiszorg en dagbesteding zoveel als mogelijk moet doorgaan.

 “Ik ben blij dat tijdens de persconferentie duidelijk werd gezegd dat zorg en ondersteuning thuis door moet gaan. Ik denk aan het open houden van dagbesteding; we weten dat dit enorm belangrijk is voor veel mantelzorgers. Het mag niet zo zijn dat mantelzorgers weer er alleen voor komen te staan. MantelzorgNL heeft zich hier hard voor gemaakt en het is belangrijk dat het kabinet dit erkent. Ook is gezegd dat het bezoek aan een naaste in het verpleeghuis mogelijk moet zijn. Gelukkig ook daar zekerheid.”
Liesbeth Hoogendijk, Bestuurder MantelzorgNL

Deze website maakt gebruik van cookies.