Nieuws

Week van de Jonge Mantelzorger: 1 t/m 7 juni 2021

1 t/m 7 juni staat weer in het teken van Jonge Mantelzorgers. Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger vragen we landelijk aandacht voor deze jongeren. Door heel het land worden activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers, maar ook voor professionals die met deze doelgroep te maken hebben.

Thema: Niet te missen!

Voor nu alvast een tipje van de sluier. Het thema van dit jaar is Niet te missen! De campagne Niet te missen laat zien wat de impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van jongeren. De video’s en posters verspreiden we in aanloop naar en tijdens de week zoveel mogelijk met ieders hulp. Zowel online als in de echte wereld moet het niet te missen zijn, met als doel meer bewustwording, herkenning en erkenning.

Toolkit: Week van de Jonge Mantelzorger

Begin mei delen we de Week van de Jonge Mantelzorger-Toolkit met mantelzorgorganisaties, -steunpunten en andere organisaties die met jonge mantelzorgers werken, met materialen die ze in hun regio kunnen gebruiken. Houd de website in de gaten voor meer informatie over de Week van de Jonge Mantelzorger.

Meer informatie

De voorbereidingen zijn in volle gang. Binnenkort vind je meer informatie op www.weekvandejongemantelzorger.nl.