Academie
Training

Cultuursensitieve zorg

Over omgaan met mantelzorgers met een migrantenachtergrond. Zij kunnen andere opvattingen hebben over beperkingen en ziekten, manieren om hulp te zoeken en instanties.

Met het ouder worden van de eerste generatie migranten, neemt het aantal migrantenmantelzorgers de komende jaren sterk toe. En ook migranten van latere generaties die ziek zijn of met beperkingen kampen zullen vaker een beroep doen op mantelzorgers.

We weten inmiddels dat migrantenmantelzorgers een grotere kans hebben op overbelasting dan mantelzorgers zonder migratieachtergrond. In deze training leer je hoe je met de culturele verschillen kunt omgaan.

VOOR WIE

Voor mantelzorgmakelaars en -consulenten

Duur

1 dagdeel

LOCATIE

Eigen locatie

Deelnemers

8-16

Studiebelasting

3,5 uur

Kosten

€ 1.450 exclusief reiskosten en reistijd

Kosten met aanvullend abonnement

€ 1.200 exclusief reiskosten en reistijd

Wil je de training incompany boeken of heb je vragen mail academie@mantelzorg.nl

Training in Zeist volgen? Vul dan dit formulier.

Deze training is btw-vrij, vanwege CRKBO registratie

Stichting MantelzorgNL is een CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) geregistreerde instelling en mag daarom haar opleidingen btw-vrij aanbieden.

Wat leer je?

We starten deze training met de vraag welke invloed cultuur en levensbeschouwing op je werk hebben. Waar loop je in de praktijk tegenaan in het contact met de mantelzorgers met een migrantenachtergrond? Welke belemmeringen ervaar je in de ondersteuning?  Ook staan we in dit onderdeel stil bij het gegeven dat je altijd je eigen culturele en levensbeschouwelijke achtergrond meeneemt in het contact met de ander.

Trainers / sprekers

Cor Hoffner

De training wordt verzorgd door Cor Hoffer. Hij is cultureel antropoloog en socioloog. Na zijn promotie aan de Universiteit Leiden werkte hij van 2002 tot 2014 als trainer en onderzoeker cultuursensitief werken bij GGZ-organisatie Parnassia Groep. Cor Hoffer heeft jarenlange ervaring met het verzorgen van trainingen voor diverse beroepsgroepen in de gezondheidszorg, onder meer voor huisartsen, GGZ-hulpverleners, wijkverpleegkundigen en bedrijfsartsen.

Wat anderen van de training vonden

‘Succesvolle cultuursensitieve communicatie is een kwestie van kennis, de juiste houding en sociale en communicatieve vaardigheden’