Academie
Training

Cultuursensitieve mantelzorgondersteuning

Leer omgaan met culturele verschillen bij de ondersteuning van mantelzorgers met een migratieachtergrond. Zij kunnen andere opvattingen hebben over beperkingen en ziekten, manieren om hulp te zoeken en instanties.

Met het ouder worden van de eerste generatie migranten, neemt het aantal mantelzorgers met een migratieachtergrond de komende jaren sterk toe. En ook migranten van latere generaties die ziek zijn of met beperkingen kampen zullen vaker een beroep doen op mantelzorgers.

We weten inmiddels dat mantelzorgers met een migratieachtergrond een grotere kans hebben op overbelasting dan mantelzorgers zonder migratieachtergrond. In deze training leer je hoe je met de culturele verschillen kunt omgaan.

VOOR WIE

Voor mantelzorgmakelaars en -consulenten

Duur

2 dagdelen

LOCATIE

Eigen locatie

Deelnemers

8-16

Studiebelasting

6 uur

Kosten

€ 2.050 exclusief reiskosten en reistijd

Kosten met aanvullend abonnement mantelzorgondersteuning

€ 1.480 exclusief reiskosten en reistijd

Wil je de training incompany boeken of heb je vragen mail academie@mantelzorg.nl

Deze training is btw-vrij, vanwege CRKBO registratie

Stichting MantelzorgNL is een CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) geregistreerde instelling en mag daarom haar opleidingen btw-vrij aanbieden.

Wat leer je?

We starten deze training met de vraag welke invloed cultuur en levensbeschouwing op je werk hebben. Waar loop je in de praktijk tegenaan in het contact met de mantelzorgers met een migrantenachtergrond? Welke belemmeringen ervaar je in de ondersteuning?  Ook staan we in dit onderdeel stil bij het gegeven dat je altijd je eigen culturele en levensbeschouwelijke achtergrond meeneemt in het contact met de ander.

Trainers / sprekers

Cor Hoffer

De training wordt verzorgd door Cor Hoffer. Hij is cultureel antropoloog en socioloog. Na zijn promotie aan de Universiteit Leiden werkte hij van 2002 tot 2014 als trainer en onderzoeker cultuursensitief werken bij GGZ-organisatie Parnassia Groep. Cor Hoffer heeft jarenlange ervaring met het verzorgen van trainingen voor diverse beroepsgroepen in de gezondheidszorg, onder meer voor huisartsen, GGZ-hulpverleners, wijkverpleegkundigen en bedrijfsartsen.

Wat anderen van de training vonden

‘Succesvolle cultuursensitieve communicatie is een kwestie van kennis, de juiste houding en sociale en communicatieve vaardigheden’

8,8

Dit cijfer gaven eerdere deelnemers

Gerelateerde trainingen

Alle gerelateerde trainingen
Webinar
Ik zoek vervangende zorg (respijtzorg)

1 uur, Online

Informeer mantelzorgers over het belang en de mogelijkheden van respijtzorg via dit webinar dat je kunt aanbieden aan mantelzorgers in jouw regio….

Lees meer
Webinar
Mantelzorg en positieve gezondheid

1 uur, Online via zoom

Hoe gaat het nu echt met jou? Deze vraag staat centraal in dit webinar, dat je kunt aanbieden aan mantelzorgers in jouw…

Lees meer
Training
Ontspoorde mantelzorg

1 dagdeel, Eigen locatie

Signaleer ontspoorde mantelzorg en biedt oplossingen. Als de mantelzorger de zorg voor zijn of haar naaste niet meer aankan, loopt de mantelzorger…

Lees meer
Uitgelicht
Opleiding
Opleiding Mantelzorgondersteuning 2.0

9 dagen, MantelzorgNL, Sparrenheuvel 38, Zeist en online

Word expert in mantelzorgondersteuning. Wil jij je verder ontwikkelen in mantelzorgondersteuning, en doe je dat graag samen met collega’s van andere organisaties?…

Lees meer