In het kort

Een korte documentaire over mantelzorgers met een migratieachtergrond. Aan de hand van 4 portretten word je meegenomen in de mantelzorg-wereld. Hoe ervaren mensen het om mantelzorgtaken te verrichten? Waar lopen ze zoal tegenaan? En is zorgen voor een naaste in een niet-Nederlandse cultuur anders?

De aanleiding

Bij mantelzorgers met een migratieachtergrond komt overbelasting relatief vaak voor. Om het gesprek hierover op gang te brengen en begrip te kweken voor mantelzorgers uit een andere cultuur, heeft ZwolleDoet! een documentaire gemaakt.

In 2021 is de korte documentaire ‘Ik zie jou’ in première gegaan. In de documentaire vertellen vier mantelzorgers met verschillende culturele achtergrond hun verhaal. Zij vertellen onder andere hoe zij de mantelzorgtaken hebben ervaren en waar zij tegenaan zijn gelopen. Het is een documentaire die mooi in beeld brengt hoe culturele verschillen zorgen voor een andere kijk op het zorgen voor een naaste.

De documentaire is een mooie aanleiding om het gesprek met elkaar aan te gaan, zowel met mantelzorgers als met professionals. Daarnaast is er in 2022 een handboek ontwikkeld dat handvatten geeft om dit gesprek in goede banen te leiden. Hierin wordt aandacht besteed aan vragen die na afloop gesteld kunnen worden, maar ook aan het organiseren van een bijeenkomst komt hierin aan bod.

Contactpersoon

Heb jij ook een voorbeeld?

Deel je project dan met anderen, zodat zij er ook mee aan de slag kunnen. Dit kan eenvoudig door een beschrijving van je project in te sturen. 

Vragen? Bel 030 - 760 60 55

Zie ook deze voorbeelden

Week van de Mantelzorg in Westland

Week van de mantelzorg met allerlei activiteiten Rondom de dag van de mantelzorg (10 november) organiseren wij in Westland de week van…

JMZ 17+ training

Zorgen voor iemand met een depressie, verslaving, psychische of lichamelijke klachten heeft invloed op je ontwikkeling. Hoe heeft de manier waarop je…

Yogasessie voor jonge mantelzorgers

We gaan een yogasessie volgen onder leiding. Zowel leuk voor jongeren die yoga al kennen, als voor jongeren die dit nog nooit…